Ľubomír Hudačko Správy

Popradská športová škola ohlásila NOVINKY: Má modernú kuchyňu aj zvonenie

Nová Športová škola v Poprade má od začiatku novembra dokončenú modernú kuchyňu. Žiakom z nej už vydávajú stravu.

Ilustračný obrázok k článku Popradská športová škola ohlásila NOVINKY: Má modernú kuchyňu aj zvonenie
4
Galéria

Riaditeľ strednej Športovej školy v Poprade predstavil dve zmeny, ktoré majú pozitívne ovplyvniť prácu v škole. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Dvojmesačné omeškanie

„Prvou je kuchyňa, posledná naplánovaná súčasť školy, ktorá do nášho komplexu kontinuálne patrí. O spôsobe jej výstavby sa rozhodlo trocha neskôr, preto bola dokončená a zariadená s dvojmesačným omeškaním. Firma, ktorá dodáva stravu, sa s improvizovanými podmienkami dokázala vyrovnať a v škole sa tak obeduje od začiatku školského roka,“ prezradil Vladimír Lajčák.

Stravovanie tak prebieha v pohodlí, ide sa však ešte naďalej v režime výdaja stravy. „V krásne, kvalitne a účelne zariadenej kuchyni sa začne variť až po jej zaradení do siete školských zariadení, čo bude istý čas trvať,“ pripomenul riaditeľ.

Upozornenie zvončekom

Začiatkom novembra žiakov okrem toho prekvapilo aj upozornenie na začiatok a koniec hodín.

„Po dvoch rokoch na Francisciho a dvoch mesiacoch na Dlhých Honoch, sme uviedli do činnosti „zvonček“. Nebolo to úplne nevyhnutné, pretože tam i tu sme bez väčších problémov hodiny začínali včas. Vyskúšame ako nám to pôjde so zvukovým upozorňovaním, minimálne sa vyhneme scénam, keď sa žiaci snažia slušne učiteľovi naznačiť, že jeho čas na hodine už vypršal, čo je aj môj prípad,“ vtipne poznamenal Lajčák.

Zároveň so zvonením vznikli i mierne zmeny v začiatkoch hodín a dĺžke prestávok. Vyplynulo to z potreby predĺžiť čas na presun hokejistov a futbalistov zo športovej prípravy prebiehajúcich na popradských štadiónoch do školy.

Prestávku zredukovali

„Prax tiež ukázala, že tridsaťminútová druhá prestávka na obed je zbytočne dlhá, takže sme ju zredukovali na dvadsať minút, čo nám umožní ukončiť vyučovanie už o 15.00 hod.,“ dodal na záver riaditeľ Lajčák.

A ako to teraz vyzerá v novej kuchyni si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Nový kuchyňa v priestoroch Športovej školy v Poprade
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM