Basketbal

Popradské basketbalistky po vstupe do extraligy s novými posilami: S takýmto tímom a rozpočtom bude klub pracovať

Popradský ženský basketbal sa vrátil do extraligy. Po udelení extraligovej licencie začal klub riešiť otázky financií i zloženia tímu tak, aby mohol dôstojne pôsobiť v najvyššej basketbalovej súťaži na Slovensku. Takto to napokon dopadlo...

Ilustračný obrázok k článku Popradské basketbalistky po vstupe do extraligy s novými posilami: S takýmto tímom a rozpočtom bude klub pracovať
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Basketbalistky BAM Poprad by mali vstúpiť do extraligovej sezóny 2015/2016 s rozpočtom približne na úrovni 110-tisíc eur. Na stredajšej tlačovej konferencii to uviedol primátor mesta Poprad Jozef Švagerko za prítomnosti prezidenta klubu Jozefa Turáka.

„Po udelení extraligovej licencie sme uvažovali, aké hráčky prinesieme do Popradu a aké budú ich finančné nároky, aby sme mohli fungovať. Myslím si, že sa nám podaril obrovský kus práce dotiahnuť kvalitné hráčky, aby sme mohli dôstojne pôsobiť v extralige. Sú v nej štyri veľmi kvalitné družstvá a štyri, ktoré takú kvalitu nemajú. Do tímu nám pribudlo šesť hráčok – Adela Kudličková, Lucia Hadačová, Angelika Theinerová, Petra Jacková, Daniela Pavlendová a Laura Dubeňová – pričom sme sa snažili vyplniť každý post,“ prezradil menoslov posíl hlavný tréner Igor Skočovski.

Popradské basketbalistky odohrajú v novom ročníku najvyššej slovenskej súťaže s každým súperom po štyri stretnutia. Novinkou bude, že tímy v druhej polovici tabuľky odohrajú i zápasy o konečné umiestnenie. „Budeme mať o čo bojovať. Myslím si, že máme solídny tím, no nechali sme si priestor na príchod ešte jednej pivotky. Všetko však bude záležať od financií. Rozpočet nechceme zaťažovať, no ak sa dohodneme, že ju potrebujeme, tak sa môžeme baviť o prípadnej posile,“ konštatoval Skočovski.

Popradčanky absolvujú prípravu v domácich podmienkach. „Samozrejme radi by sme vycestovali niekam a pobudli tam 5–10 dní, ale momentálne máme všetko, čo nám treba. Trénovať budeme vonku alebo v Aréne Poprad. Máme v pláne i nejaké prípravné stretnutia, v prvom septembrovom týždni by sme mali pod Tatrami odohrať medzinárodný turnaj,“ dodal popradský lodivod, ktorý si za svoju asistentku zvolil Janu Janáčková.

BAM Poprad

1. Katarína Petríková
2. Simona Hamaliarová
3. Miroslava Krajčíková
4. Mariana Tetemondová
5. Natália Kmetoniová
6. Andrea Vyšňová
7. Angelika Theiner
8. Daniela Pavlendová
9. Petra Jacková
10. Lucia Hadačová
11. Adela Kudličková
12. Laura Dubeňová
13. Michaela Grigerová
14. Patrícia Sojáková
15. Alexandra Bolozová
16. Albína Ukaová
17. Katarína Kubová
18. Dominika Drobná
19. Dominika Handzušová

Tréner: Igor Skočovski
Asistent trénera: Jana Janačková
Vedúca družstva: Vitalia Bolozová

čítajte aj:

Popradský ženský basketbal sa vracia do extraligy. Pozrite si rozpis zápasov

Tlačová konferencia BAM Poprad 5.8.2015
1
Galéria
BAM Poprad tréning + tlačovka
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM