Martin Sýkora Správy

Popradské centrum opäť plné detských vianočných stromčekov: Bude tam aj ten váš?

Podujatie Vyzdobme si vianočný stromček tak bude opäť prehliadkou tvorivosti a kreativity žiakov, ktorí sa budú môcť predviesť v zdobení vianočných stromčekov.

Ilustračný obrázok k článku Popradské centrum opäť plné detských vianočných stromčekov: Bude tam aj ten váš?
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Pre každú školu, ktorá sa rozhodne zapojiť, bude pripravený jeden stromček. Ten budú môcť žiaci s pomocou pedagógov ozdobiť vlastnoručne vyrobenými ozdobami. Na výzdobu stromčekov nebudú môcť byť použité priemyselne vyrobené ozdoby dostupné v obchodnej sieti.

„Stromčeky budú školy zdobiť vo štvrtok 13. decembra 2018 od 9:00 hod. priamo na Námestí sv. Egídia. Zdobiť stromčeky budú deti pod dozorom pedagogických pracovníkov, každý vianočný stromček si škola označí tak, aby bolo jasné, ktorá škola ho vytvorila,“ uviedla Edita Pilárová z odboru školstva, mládeže a športu MsÚ v Poprade.

Vecné ceny pre autorov výzdoby všetkých vianočných stromčekov venuje mesto Poprad a OZ PRE MESTO dňa 14. decembra 2018 o 10.00 hod. počas otvorenia XVI. Tradičného vianočného jarmoku. „Stromčeky budú vystavené až do konca jarmoku v priestore medzi evanjelickým kostolom a chodníkom na južnej strane námestia,“ uviedla oficiálna stránka popradskej samosprávy. Vyzdobené vianočné stromčeky po skončení jarmoku budú robiť radosť aj na iných miestach – samospráva ich rozdá klubom a domovom dôchodcov, nemocnici, útulku.

Ak chcete, aby na popradskom námestí stál aj ten váš stromček, veľa času vám už neostáva. Do prehliadky vianočnej tvorivosti sa školy môžu elektronicky prihlásiť do 30. novembra na popradskom magistráte.

Foto: Archívne

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM