Simona Ivančáková Rôzne

Popradské deti a trávenie vianočných prázdnin? Nechýba ani štrikovanie u babky

Vianočné prázdniny sú v plnom prúde a pre deti sa tak naskytá príležitosť stráviť svoj voľný čas efektívne. Zisťovali sme, aké aktivity robia počas voľna deti z Popradu.

Ilustračný obrázok k článku Popradské deti a trávenie vianočných prázdnin? Nechýba ani štrikovanie u babky
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Väčšina z opýtaných detí odpovedalo, že počas vianočných prázdnin strávia veľa času za počítačom či tabletom, kde budú hrať najmä hry. Medzi odpoveďami sa často opakovala aj možnosť pozerania televízie. Našli sa však aj rôzne iné aktivity.

Naučia sa nové veci

Skoro 11-ročná Andrea povedala, že veľkú časť prázdnin strávi pri svojej starej mame na dedine. A spolu budú robiť niečo netradičné pre dnešnú mládež. „Teším sa, lebo budem robiť spoločnosť svojej babke a cítim sa pri nej dobre. Okrem toho ma naučí štrikovať. Minulé Vianoce som sa naučila vyšívať, teraz budeme spolu štrikovať,“ povedala mladá Popradčanka.

Medzi aktivitami, ktoré počas prázdnin budú deti robiť nechýbali ani rôzne druhy športov. Hoci počasie zimným športom nepraje, tak sa našli aj takéto odpovede. „S rodičmi pôjdeme aspoň dvakrát na lyžovačku do Tatier a určite sa pôjdem aj korčuľovať na zimný štadión,“ uviedol Marko. Podobne aktívne strávi zimné prázdniny aj Lenka: „Určite budem chodiť plávať, už som aj bola pred Štedrým dňom a vezmem so sebou aj svoje kamarátky.“

Pomoc opusteným zvieratám

Prváčka Veronika povedala, že okrem času stráveného za počítačom a televízorom sa bude venovať aj maľovaniu, pretože rada kreslí. „Pod stromček som dostala novú maliarsku sadu. Budem veľa kresliť a obrázky niekomu venujem,“ zdôverila sa popradská prváčka. Tretiak Marek zas poznamenal, že spolu so starším bratom pôjdu do mestského útulku, aby podporili opustené zvieratá a odnesú im nejaké dobroty.

Ďalšou častou odpoveďou z úst detí bolo, že ich strávia s kamarátmi a rodinou. Nechýbali ani rôzne výlety do okolia a prírody. Soňa povedala, že sa spolu s rodičmi vyberú na turistiku do Tatier a navštívia aj Tatranský ľadový dóm. „Budem skladať aj puzzle, keďže som ich dostala ako darček a pri tejto aktivite sa veľmi zabavím,“ dodala.

Čítajte tiež:

Popradská nemocnica je v tomto období často využívaná: S TAKÝMITO problémami ju navštevujú pacienti

Združenie cestovného ruchu bilancuje: Aký bol rok 2015 vo Vysokých Tatrách?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM