Martin Sýkora Šport

Popradské karate na východe krajiny: Podtatranci priviezli z Košíc 18 medailí

V Košiciach sa uskutočnilo 1. kolo Žiackej ligy v karate. Súťaže sa zúčastnili aj karatisti z Central karate klubu Poprad, ktorý si domov priviezol cenné kovy.

Ilustračný obrázok k článku Popradské karate na východe krajiny: Podtatranci priviezli z Košíc 18 medailí
23
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

V konkurencii vyše 300 pretekárov z 21 klubov zo Slovenska si Popradčania vybojovali 18 medailí – 4 zlaté, 4 strieborné a 10 bronzových. Prvé kolo patrilo vyhodnoteniu súťažnej sezóny 2017/2018, kde si Lea Kucová po 4. kolách vybojovala prvenstvo v kategórii kumite mladších žiačok do 35 kg a stala celkovou víťazkou tejto kategórie.

Začiatok súťaže patrilo disciplíne karate agility, kde si v najmladšej kategórii 6-ročných dievčat bezkonkurenčne vybojovala zlato Alžbeta Mačuteková. V kategórii 7-ročných sa na 2. mieste umiestnila Tamara Mačuteková a 3. miesto obsadila Sára Rigová. Súťaž pokračovala disciplínou kata. „V kategórii dievčat sa vo finále stretli obe dievčatá z Central karate klubu Poprad. Striebro si odniesla Tamara Mačuteková a zlato získala Sára Rigová,“ informovala Ivana Kucová z Central karate klubu Poprad (CKK). V kategórii kata dievčatá 8 – 9 ročných si suverénne zlato vybojovala Sofia Kurucová. Bronzovú medailu si odniesla Lea Kucová z kategórii kata mladších žiačok a taktiež Alexandra Janíková z kategórie kata kadetky. „Tretie miesto získal aj Marek Tropp v kategórii kata chlapci. A do finále sa prebojoval aj Adam Sedmák v kategórii kata mladší žiaci, ale súperovi podľahol a umiestnil sa tak na 2. mieste,“ dodala Kucová.

Zdroj: Central karate klub Poprad

V športových zápasoch kumite sa centralistom taktiež darilo. V najmladšej kategórii kumite dievčatá do 24 kg sa na 3. mieste umiestnila Alžbeta Mačuteková a zlato vybojovala Tamara Mačuteková. „V tej istej kategórii ale nad 24 kg sa na 3. mieste umiestnila Alexandra Lajošová. Bronz si vybojovali Sofia Kurucová v kategórií 8–9 ročných nad 30 kg, Lea Kucová v kategórii ml. žiačky do 35 kg, Alexandra Janíková v kategórii kumite kadetky do 50 kg a Marek Tropp v kategórií kumite chlapci,“ uzavrela Kucová. Posledné medailové umiestnenie získal Jakub Richard Bafia, ktorý si v kategórií kumite mladší žiaci do 35 kg vybojoval striebornú medailu.

Zdroj: Central karate klub Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM