Martin Sýkora Šport

26. ročník Popradského pohára v karate: Domáci karatisti zberali medaily

Central karate klub Poprad usporiadal medzinárodnú súťaž s názvom 26. ročník Popradského pohára v karate. V dobrej konkurencii sa domáci predstavili v plnej paráde.

Ilustračný obrázok k článku 26. ročník Popradského pohára v karate: Domáci karatisti zberali medaily
15
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

Súťaže sa v Poprade zúčastnilo vyše 220 karatistov z 24 klubov zo Slovenska, Poľska a Českej republiky. Central karate klub Poprad (CKK) v celkovom hodnotení klubov s 20 medailami ( 5 zlatých, 5 strieborných a 10 bronzových ) umiestnil na 2. mieste. Celkovými víťazmi 26. ročníka Popradského pohára v karate sa stal karate klub Junior Prešov a najúspešnejší zahraničný klub bol karate klub Nidan Zawadzkie.

Kata s medailami

Pohár začal zápolením v disciplíne kata. V najmladšej kategórií kata dievčatá 6 – 7 rokov začiatočníčky sa na 3. mieste umiestnila Tamara Mačuteková a do finále sa prebojovala Alžbeta Mačuteková, ktorá sa napokon umiestnila na 2. mieste. „V tej istej kategórií, ale pokročilé sa do finále prebojovali dve centralistky, kde víťazkou stala Sára Rigová a striebro si vybojovala Alexandra Lajošová,“ hodnotila Ivana Kucová z CKK. Ďalšie zlato vybojovala Sofia Kurucová v kategórii kata mladšie žiačky pokročilé. Do finále sa prebojovala aj Lea Kucová v kategórii kata staršie žiačky, ale súperke podľahla a domov si odniesla striebornú medailu. O posledné ženské umiestnenie sa postarala Alexandra Janíková, ktorá sa v kategórii kata kadetky umiestnila na 3. mieste. „V kategórii kata mladší žiaci si v konkurencii 27 pretekárov vybojoval Marek Tropp krásnu bronzovú medailu. Posledná medaila v disciplíne kata putovala Adamovi Sedmákovi, ktorý si v kategórii starších žiakov vybojoval striebro,“ dodala Kucová.

Zdroj: Central karate klub Poprad

Kumite bez prekvapení

Poobedňajšia časť súťaže patrila športovej disciplíne kumite. V najmladšej kategórii kumite dievčatá do 24 kg sa Alžbeta Mačuteková umiestnila na 3. mieste. Taktiež 3. miesto si vybojovala Tamara Mačuteková v kategórii kumite dievčatá do 28 kg a v tej istej kategórii, ale nad 28 kg sa na 3. mieste umiestnila Sára Rigová a kategóriu suverénne vyhrala Alexandra Lajošová. „Z kategórie kumite mladšie žiačky do 32 kg si striebro domov odniesla Sofia Kurucová. Víťazkou kategórie kumite staršie žiačky do 35 kg sa stala Lea Kucová. V najstaršej kategórii – kumite kadetky do 55 kg si 3. miesto vybojovala Alexandra Janíková,“ uviedla Kucová. Taktiež bronz si vybojoval Matias Kaločao v kategórii kumite mladší žiaci do 32 kg a Jakub Bafia v kategórii kumite starší žiaci do 35 kg. V kategórii kumite starší žiaci do 40 kg nedal súperom šancu Andrej Farkaš, ktorý si suverénne vybojoval zlatú medailu. A medailové umiestenia zavrel Adam Sedmák, ktorý si z kategórie kumite starší žiaci nad 40 kg odniesol bronz.

Zdroj: Central karate klub Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM