Martin Sýkora Iné športy

Popradské karate v Partizánskom: Centralisti o postup na Majstrovstvá Slovenska

V Partizánskom sa uskutočnilo 2. kolo Slovenského pohára detí a žiakov v karate o postup na Majstrovstvá Slovenskej republiky v karate. S akým výsledkom?

Ilustračný obrázok k článku Popradské karate v Partizánskom: Centralisti o postup na Majstrovstvá Slovenska
7
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

Na tejto súťaži sa zúčastnila aj výprava 10 karatistov z Central karate klubu Poprad (CKK), ktorý si v konkurencii vyše 470 súťažiacich zo 49 klubov z celého Slovenska vybojovali 10 medailí, z toho 1 zlatá, 5 strieborných a 4 bronzové.

Súťaž začala disciplínou karate agility, kde sa v najmladšej kategórii 5-ročných dievčat umiestnila Alžbeta Mačuteková na 3. mieste. V kategórii 6-ročných sa na 3. miestach umiestnili Sára Rigová a Tamara Mačuteková. Striebro vybojovala Sofia Kurucová v kategórii 7-ročných a na 1. mieste v kategórii karate agility 10-ročných sa umiestnila Lea Kucová. V kategórii 11-ročných chlapcov si striebro vybojoval Matej Šuna.

„Súťaž pokračovala disciplínou kata, kde sa v najmladšej kategórii kata 5-ročných dievčat umiestnila Alžbeta Mačuteková na 2. mieste a taktiež 2. miesto si vybojovala Lea Kucová v kategórii kata staršie žiačky,“ informovala Ivana Kucová z CKK.

Posledná disciplína bola športový zápas kumite, kde si Lea Kucová opäť do zbierky odniesla striebornú medailu z kategórie kumite staršie žiačky 10–11 rokov do 30 kg. „Tretie miesto si odniesla Sofia Kurucová z kategórie kumite dievčatá 6–7 rokov nad 28 kg,“ uzavrela Kucová.

Zdroj: Central karate klub Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM