Martin Sýkora Iné športy

Popradskí karatisti na Orave i v Poľsku: Pod Tatry s cennými kovmi

Karatisti zo Shihanu Poprad i z Central karate klubu našli súperov nielen na severe Slovenska, ale aj za hranicami našej krajiny. Domov sa vrátili s medailami.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí karatisti na Orave i v Poľsku: Pod Tatry s cennými kovmi
Zdroj: Central karate klub Poprad

Shihanisti na Orave

Obhájiť minuloročné prvenstvo sa poslednú februárovú sobotu vybrali pretekári Karate klubu Shihan Poprad na Oravu, kde sa v Dolnom Kubíne v športovej hale gymnázia P. O. Hviezdoslava konal Oravský pohár v karate – Orava Cup 2018. Po slávnostnom nástupe začali súťaže v súbornom cvičení kata, kde prvé cenné kovy do popradského tábora priniesli 6 – 7 ročné dievčatá v kategórií začiatočníčok.

„Nelly Martonová vybojovala bronz a vo finále si to rozdali sestry Klempové. Laura získala striebro a zlato si z Oravy odniesla Linda. 6–7 ročným chlapcom sa nedarilo, keď Tadeáš Krakovský a Andrej Tapfer ostali v eliminačných bojoch. Medzi mladšími žiačkami, začiatočníčkami si Karolína Kiššková a Karin Kleinová vybojovali bronzové medaile. Striebro v kategórií mladších žiakov vybojoval Benjamín Hyben. Barbora Glatzová medzi staršími žiačkami ostala z eliminačných bojov nepostúpila. Rovnako v eliminácií skončil aj Hugo Hyben v kategórií mladších dorastencov. Simona Bednarčíková medzi mladšími dorastenkami skončila bronzová, Vanesa Jankurová medzi kadetkami vybojovala zlato a o posledný medailový zápis v kata sa postaral Samuel Bednarčík, ktorý medzi seniormi skončil strieborný,“ informoval Ján Glatz zo Shihanu Poprad.

V medailovom ťažení pokračovali Shihanisti aj v športovom zápase kumite. V kategórií 6 – 7 ročných dievčat do 24 kg si suverénne počínala Laura Klempová a vybojovala zlato. Premožiteľku nenašla ani Linda Klempová v kategórií 6 – 7 ročných dievčat nad 24 kg. Nelly Martonová si v tejto kategórií vybojovala bronz. Bronzový skončil aj Tadeáš Krakovský Medzi 6 – 7 ročnými chlapcami nad 24 kg. Andrej Tapfer v tejto kategórií skončil v eliminačných bojoch. Benjamín Hyben medzi mladšími žiakmi do 32 kg vybojoval bronz. Jozefovi Langovi sa v kategórií nad 32 kg nedarilo a ostal v eliminačných bojoch. Rovnako v eliminácií skončila aj Karolína Kiššková medzi mladšími žiačkami do 28 kg. Karin Kleinová v kategórií nad 32 kg vybojovala striebro. Strieborná skončila aj Barbora Glatzová medzi staršími žiačkami do 40 kg. Ema Zacharová v kategórií do 35 kg skončila bronzová a Veronika Jalowiczorová kategóriu starších žiačok do 30 kg suverénne vyhrala.

„Premožiteľa nenašiel ani Martin Stříž medzi staršími žiakmi nad 40 kg a skončil zlatý. Veronika Jalowiczorová to skúsila aj medzi mladšími dorastenkami do 40 kg a aj túto kategóriu suverénne vyhrala. Matúš Duda medzi mladšími dorastencami do 40 kg z eliminačných bojov nepostúpil. V kategórií do 45 kg si Filip Chudík vybojoval bronz. O čosi lepšie sa daril staršiemu bratovi Adamovi Chudíkovi, ktorý v kategórií kadetov do 52 kg vybojoval striebro. Marko Jalowiczor si medzi kadetmi do 57 kg počínal dobre ale súťaž na koniec pre zranenie kolena nedokončil,“ konštatoval Glatz.

O posledné medailové priečky sa postarali Kristína Tapferová, ktorá medzi kadetkami do 54 kg skončila bronzová a v kategórií seniorov nad 75 kg rovnako bronzový František Smik. Karate klub Shihan Poprad so siedmymi zlatými šiestimi striebornými a jedenástimi bronzovými medailami na turnaji suverénne dominoval a Oravský pohár opäť cestoval pod Tatry.

Shihan Poprad Orava 03/2018
14
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

Centralisti v Poľsku

Posledný februárový víkend sa v Poľskom meste Zawadzkie uskutočnila medzinárodná súťaž karate pod názvom XXIV. Międzynarodowy Turniej Karate RADA REGENTÓW. V konkurencii vyše 400 súťažiacich z 31 klubov z celého Poľska, Českej republiky a Slovenska sa Central karate klub Poprad spomedzi klubov umiestnil na 15. mieste s 5 medailami – 1 zlatá, 2 strieborné a 2 bronzové. „Súťaž bola otvorená disciplínou kata, kde sa v najmladšej kategórii kata dievčatá 7 rokov umiestnila Alexandra Lajošová na 3. mieste. V kategórii kata chlapci 9 rokov si suverénne víťazstvo a zlatú medailu vybojoval Daniel Nedoroščík,“ informovala Ivana Kucová z Central karate klubu Poprad.

Súťaž pokračovala športovým zápasom kumite, kde sa Daniel Nedoroščík prebojoval až do finále v kategórií kumite chlapci do 10 rokov do 30 kg, ale žiaľ po zranení kolena nemohol finálový zápas dokončiť a umiestnil sa tak na 2. mieste. „Zranenie neobišlo ani Ferdinanda Hudačeka, ktorého vážne zranil súper v semifinálovom zápase, takže finále sa nemohol zúčastnil a umiestnil sa taktiež na 2. mieste. O posledné medailové umiestnenie sa postarala Alexandra Janíková v kategórií kumite dievčat do 14 rokov do 50 kg, ktorá sa umiestnila na 3. mieste. Menej šťastia mali Ivana Kucová a Jana Kromková v kategórií senioriek, ktoré prehrali v boji o 3. miesto,“ dodala Kucová.

Central karate klub Poprad Poľsko 03/2018
4
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM