Peter Handzuš Hokej

Popradské líšky naďalej víťazne. Košice pod Tatrami prehrali o tri góly

Súboj košickej brankárky a popradského útoku dopadol v dohrávanom 1. kole Extraligy žien lepšie pre domáce hráčky.

Ilustračný obrázok k článku Popradské líšky naďalej víťazne. Košice pod Tatrami prehrali o tri góly
42
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Košičanky prišli do Popradu len s dvomi kompletnými päťkami a na popradské pomery bolo na lavičke pomenej aj domácich hráčok, ktoré chýbali pre plnenie úloh v iných kluboch, pracovné povinnosti a chorobu.

Bránu ICE DREAM strážila v sobotu večer Nataliya Kazachuk, brankárka Popraských líšok, ktorá počas základnej časti hosťuje v Košiciach. Gólmanka z Ukrajiny pozná popradské divčatá veľmi dobre a svoje skúsenosti pretavila do skoro šesťdesiatich úspešných zásahov. Na košickú bránu mierilo počas celkom svižného zápasu 62 striel a góly videli diváci len v prvej a poslednej tretine. V 19. minúte skórovala Niná Hudáková, ktorá pridala ešte jeden presný zásah v 51. minúte a na konečných 3:0 uzavrela v 57. minúte Anna Džurňáková.

Foto: Peter Handzuš

Eva Moleková, trénerka ICE DREAM Košice: “Pre nás je to úžasný výsledok. Vďaka brankárke, ale aj vďaka dievčatám, ktoré k nám prišli zo Spišskej Novej Vsi. Kombinácia mladých dievčat s tými skúsenými nám dáva veľa.”

Ivan Bednár, tréner Popradských líšok: “Nataly sme dali na základnú časť do Košíc aby sa vychytala. Máme tu štyri brankárky a potrebujeme ich mať v permanencii, aby sme boli pripravení na play-off. Nataly pozná dievčatá, vie, čo trénujeme, takže bolo jasné, že to bude súboj naších strelkýň, ktoré trocha zlyhali, s brankárkou.”

Popradské líšky – ICE DREAM Košice 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Góly: 19’a 51’ Hudáková, 57’ Džurňáková

Popradské líšky: Sass – Džurňáková, Šulíková B., Hudáková, Šulíková L., Leskovjanská – Orawska, Czarnecka, Staroňová, Zielińska, Gaborčíková – Klembalová, Kleinová, Podolská

ICE DREAM Košice: Kozachuk – Doľáková, Plencnerová, Moleková, Turcsányiová, Borovská B.- Ujlakiová, Borovská K., Lacková, Marhefková, Kanderková

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM