Peter Handzuš Hokej Šport

Popradské líšky sú vo finále. O titul zabojujú proti súperkám z Martina

Ľahkou nohou prešli popradské hokejistky cez semifinále exraligy žien, keď vyhrali nad Zvolenom 6:0 a 7:1.

Zdroj: Dnes24.sk

Semifinále sa hrá na dve víťazné stretnutia. Po prvej jednoznačnej výhre vo Zvolene 6:0 odohrali druhý a zároveň posledný zápas série Popradské líšky na domácom ľade v sobotu 2.3.2019.

Popradčanky začali tradične trocha nervóznejšie a hosťujúce hráčky sa častejšie objavovali pred domácou brankárkou. Líškam kľud na hokejky priniesol až prvý gól do bránky Zvolena. Začali hrať svoju hru a Zvolenu postupne nastrieľali sedem gólov. Strata koncentrácie v záverečných sekundách zápasu stála domáce hráčky víťazstvo na nulu. Podobné zaváhanie tri sekundy pred záverečnou sirénou vo finále by im mohlo poriadne zavariť.

V dobrom svetle sa predviedla Nina Hudáková, ktorá strelila Zvolenčankám štyri góly. “Som spokojná, ale hlavne som spokojná, že sme vyhrali. Nejde o to, že kto dá gól, ale ide o tímový úspech. Dúfam, že sa nám podarí vyhrať vo finále a nejde o to, kto dá gól,” povedala po zápase len štrnásťročná útočníčka Nina Hudáková.

Hosťujúci tréner vedel, že proti Popradu veľkú šancu jeho hráčky nemajú. “Doma sme si to prehrali sami v prvej tretine, keď sme dostali štyri góly. Dnes sme nevyužili šance, ktorých sme mali dosť. Gratulujem Popradu k postupu,” zhodnotil krátko sériu tréner ŽHKm Zvolen Jozef Fecko.

Popradské líšky - ŽHKm Zvolen 7:1
47
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Pred koncoum druhej tretiny sa hráčky obidvoch tímov dozvedeli prekvapujúci výsledok série medzi Prešovom a Martinom. Šarišanka, ktorá vyhrala základnú časť ligy, nestačila na Martin. Ten síce v základnej časti vyhral len päť zo šestnástich zápasov, ale pred playoff sa výrazne posilnil. Finále tak Popradské líšky odohrajú proti Martinu.

“Je to pre nás a asi aj pre celú ženskú ligu prekvapenie. Budeme bojovať a uvidíme, ako to dopadne. Dúfam, že nepripustíme také prekvapenie ako Prešov,” uviedla kapitánka Popradských líšok Bianka Šulíková.

O tretie miesto si tento rok zahrá Zvolen s Prešovom. “Pre mňa to ani nie je prekvapenie, nakoľko Martin spravil to, čo spravil. Myslím, že v playoff by nemali hrať hráčky, ktoré neodohrali v základnej časti žiadne zápasy. My hráme celú sezónu s vlastným mančaftom a tak by mala vyzerať liga,” dodal tréner Fecko.

Domáci tréner Ivan Bednár mal síce nachystanú taktiku na Prešov a úzky ľad v Košiciach, no teraz bude musieť niečo vymyslieť na Martin. Veľké zmeny v systéme hry ale neplánuje: “Nevidel som zápasy medzi Prešovom a Martinom. Neviem, či je to prekvapenie alebo nie. Posilnili sa o viacero hráčok. Neprináleží mi to komentovať. Budeme sa pripravovať na súpera, ktorý vyhral druhé semifinále a uvidíme, ako to dopadne. Na našom ofenzívnom hokeji nebudeme meniť nič a dopadne to, ako to dopadne.”

Séria bojov o titul začína dvojzápasom v Poprade 9. a 10. marca. Obidva zápasy začínajú o 18:15.

Popradské Líšky – ŽHKm Zvolen 7:1 (2:0, 3:0, 2:1)
Góly: Hudáková 4, Novotná 2, Orawska – Vargová

Prvý zápas:

ŽHKm Zvolen – Popradské Líšky 0:6 (0:4, 0:1, 0:1)

Stav série 2:0

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM