Peter Handzuš Hokej Šport

Popradské líšky vykročili správnou nohou. Vyhrali obidva domáce zápasy

Popradské líšky sú po dvoch rokoch opäť vo finále.V boji o titul odohrali prvé dva zápasy série proti Martinu na domácom ľade.

Zdroj: Dnes24.sk

V prvom zápase o zlato sa snažili diktovať hru domáce hokejistky. Vyhrali prvú tretinu 1:0 a tak museli Martinčanky zapnúť na plné obrátky, aby zabojovali o zvrat v zápase. V druhej časti hry sa im podarilo vyrovnať a aj keď sa Poprad opäť ujal jednogólového vedenia, to trvalo len jednu minútu. Do záverečnej tretiny sa šlo za rovnovážneho stavu a obidva tímy vedeli, že aj jedno zaváhanie môže znamenať prehru. Popradské líšky zvládli záver lepšie, keď sa im podarilo skórovať dvakrát na konečných 4:2.

Druhý zápas série začal lepšie tím MHK Martin. Hosťujúce hráčky korčuľovali rýchlejšie, boli skôr na puku a na prvú prestávku odchádzali spokojnejšie, keď strelili Popradu jeden gól. Ani v druhej tretine sa Popradské líšky nezmohli na výraznejší tlak na martinskú bránu. Hráčky Martina korčuľovali rýchlejšie, pridali ešte jeden gól a s Popradom to nevyzeralo dobre. Do tretej tretiny nastúpili Popradčanky s väčšou bojovnosťou a v 50. minúte sa im konečne podarilo skórovať. To im vlialo do žíl novú energiu a o dve minúty bolo vyrovnané. Popradské líšky sa dostali na koňa a do kolien poslal Martinčanky tretí gól v ich sieti, ktorý padol v 58. minúte. Puk skončil v sieti hostí ešte raz – v záverečnej hre Martina bez brankárky. Popradské líšky otočili zápas za deväť minút v tretej tretine a získali tak zlatý mečbal.

Finálová série bude pokračovať v Martine 16. prípadne 17. marca.

Popradské líšky - MHK Martin finále č.1
101
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Dávid Kujan, tréner Martina: “Hrali sme veľmi pekný hokej. Som hrdý na naše dievčatá. Popradčanky mali včera šťastie, dnes tiež. Trocha rozhodca tomu pomohol. Nechcem nič hovoriť na rozhodcov, ale taký je hokej. Verím mojim dievčatám, že sériu otočíme a snáď sa ešte do Popradu vrátime.”

Ivan Bednár, tréner Popradských líšok: “My sme čakali vyrovnanú sériu. Mužstvo, ktoré porazí v dvoch zápasoch Prešov nemôže byť slabé mužstvo. Je to dva nula na zápasy. Tajne sme si to priali, ale sú to náročné zápasy. Séria nekončí a Martin určite doma nepredá kožu lacno.”

Patrícia Gorecká, hráčka Popradských líšok: “Martin je ťažký súper, majú skúsené hráčky. Ale treba to trošku zdramatizovať a potom to bude dobré. Minulý rok sme skončili tretie. Mrzelo nás to a tak teraz ideme krok za krokom."

Anna Džurňáková, hráčka Popradských líšok: “My sme išli do zápasov s tým, aby sme Martin potrápili. To sme splnili, dokonca sme vyhrali obidva zápasy. Veríme, že v Martine získame titul.”

Popradské líšky - MHK Martin finále č.2
73
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: YouTube.com

Popradské líšky – MHK Martin 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Góly: Gorecká 2, Šulíková, Staroňová – Hrnčiarová, Dobošová

Popradské líšky: Sass – Šulíková L., Leskovjanská, Novotná, Šulíková B., Orawska – Országhová, Zielińska, Kapičáková, Czarnecka, Staroňová – Nilabovičová, Gaborčíková, Hudáková, Džurňáková, Gorecká – Doľáková, Kleinová, Zemjanková

MHK Martin: Zuziaková – Cagáňová, Pavlíková, Gauríková, Rumanová, Mikesková – Kolenčíková, Jašková, Dobošová, Halušková, Záborská – Hrnčiarová, Brosková, Stupáková, Nemčíková, Sušienková – Mendrejová, Bičanovská, Strbáková

Popradské líšky – MHK Martin 4:2 (0:1, 0:1, 4:0)
Góly: Gorecká, Hudáková, Džurňáková, Novotná – Cegáňová,Gauríková

Popradské líšky: Sass – Šulíková L., Leskovjanská, Novotná, Šulíková B., Orawska – Országhová, Zielińska, Kapičáková, Czarnecka, Staroňová – Nilabovičová, Gaborčíková, Hudáková, Džurňáková, Gorecká – Doľáková, Kleinová, Zemjanková

MHK Martin: Zuziaková – Mikesková, Brosková, Záborská, Cagáňová, Rumanová, – Hrnčiarová, Jašková, Stupáková, Nemčíková, Bičanovská – Mendrejová, Pavlíková, Dobošová, Gauríková, Halušková, – Kolenčíková, Štrbáková, Sušienková.

Stav série hranej na tri víťazné zápasy: 2:0

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM