Hokej

Popradské líšky zvládli úvodné kolá súťaže bez prehry. V sobotu ďalší domáci zápas

Popradské hokejistky majú za sebou prvé štyri zápasy aktuálneho ročníka ženskej hokejovej extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Popradské líšky zvládli úvodné kolá súťaže bez prehry. V sobotu ďalší domáci zápas
Foto: Peter Handzuš

Od podlahy prestavaný a omladený tím vyhral všetky doterajšie zápasy – trikrát v riadnom hracom čase, raz po predĺžení a raz po samostatných nájazdoch. Tréner Ivan Bednár hodnotí doterajšie účinkovanie Popradských líšok pozitívne, vie však, na čom musia dievčatá ešte popracovať.

„Strašne nám chýba tých 5 týždňov ľadu. Tým , že sa prerábala ľadová plocha, máme menej nakorčuľované. Dúfam, že v novembri by sme mohli dobehnúť resty, lepšie sa zžiť a získať taký ten pokoj na ľade, vďaka čomu by naša sila ešte stúpla,“ hovorí Bednár. Popradské líšky si otestovali súperky a potvrdili fakt, ktorý bol zrejmý už pred sezónou. „Súťaž bude určite vyrovnanejšia a najväčším favoritom na titul bude Prešov, pretože má podľa mňa najvyrovnanejšie vyskladané mužstvo. O titul sa samozrejme bude chcieť pobiť každý, my nie sme výnimkou,“ hovorí Bednár.

Podľa skúseného trénera je najpozitívnejším zistením doterajšieho priebehu súťaže fakt, že v tíme cíti opäť vnútornú silu kolektívu. „Dievčatá majú svoj pokrik „Hráme srdcom za Poprad“, ktorý v minulej sezóne – mám pocit – bol len pokrikom. Teraz je to opäť niečo silné. Kolektív je podľa mňa teraz oveľa súdržnejší, je tam tá bojovnosť a skúsenosť starších hráčok, ktoré sa vrátili po materských povinnostiach – či je to Hanka Džurňáková alebo Peťa Országhová, ktoré reprezentovali Slovensko na olympiáde vo Vancouveri a priniesli do tímu aj potrebnú rozvahu. Dôležitá je aj stredná generácia hráčok okolo Peti Novotnej, Bianky Šulíkovej, Pati Goreckej, ktoré vedia, čo môžu od tejto ligy čakať. A potom sú tu tie najmladšie hráčky, ktoré sme si vybrali a prišli z chlapčenských tímov. Tie priniesli dravosť a chuť pobiť sa nielen o víťazstvo, ale aj o miesto v zostave,“ dopĺňa Bednár.

Najbližší domáci zápas odohrajú Popradské líšky v sobotu 13. októbra o 18:45 proti tímu ICE DREAM Košice.

Samostatnú kapitolu tvoria legionárky. Po skúsenostiach z minulosti s hráčkami z Francúzska, Maďarska či Ukrajiny padla tentoraz logická voľba opäť na Poľsko. „Tým, že som reprezentačným trénerom v Poľsku, tak sme si vybrali dievčatá, ktoré zapadli do kolektívu a zároveň nám pomáhajú v našom hokejovom živote. Poľky zapadli do kolektívu veľmi dobre, v kabíne nám hrajú slovenské aj poľské pesničky. Slovenskú ligu vnímajú ako lepšiu ligu, aj ohlasy rodičov sú pozitívne – baby musia na sebe viac pracovať, rýchlejšie premýšľať. Tým, že ich trénujem, budem vedieť, že sú do reprezentácie dobre pripravené – samozrejme, ak sa do nej prebojujú,“ usmieva sa tréner.

Popradské líšky čaká po úspešnom začiatku sezóny ešte stále dlhá cesta za nájdením svojej pravej hokejovej tváre. Dôležitým faktorom, ktorý bude rozhodovať o jej podobe, bude chuť dievčat pracovať na sebe a predovšetkým pracovať pre tím. „Doterajší priebeh súťaže nám ukázal to, čo sme vedeli od začiatku. Naše mužstvo je veľmi mladé a svoju tvár bude ešte istý čas získavať. Chvíľu nám potrvá, kým dievčatám vštepíme našu filozofiu, s ktorou sme sa prezentovali v minulosti – útočný štýl nátlakového hokeja. Dôležité je, že mladé dievčatá, ktoré prišli, sú veľmi vnímavé a chcú sa zlepšovať. Vždy som tvrdil, že ak trénerovi záleží na hráčke, tak jej bude veľa hovoriť a radiť, ako sa zlepšovať. Niekedy možno majú hráčky v kluboch pocit, že tréneri na nich sedia, lebo im stále niečo dohovárajú. Opak je pravdou, ja vždy hovorím, vážte si trénerov, ktorí vám stále radia, pretože chcú, aby ste to robili lepšie a lepšie. Učíme sa celý život a bude to tak aj v tejto sezóne,“ uzatvára Ivan Bednár.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM