Tlačové správy

Popradskí bilingvalisti opäť úspešní vo svete. Tentoraz na filmovom festivale vo Viedni.

Druhé miesto v medzinárodnej súťaži a umiestnenie obrazu v rámci stálej výstavy vo Viedni. To je najnovší úspech študentiek bilingválnej slovensko-nemeckej sekcie gymnázia Spojenej školy na Ulici Dominika Tatarku v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí bilingvalisti opäť  úspešní vo svete. Tentoraz na filmovom festivale vo Viedni.
Foto: SŠDT Poprad

Usporiadatelia každoročného filmového festivalu o ľudských právach This human world opäť organizovali súťaž krátkych študentských filmov pre študentov základných a stredných škôl. Tohtoročnou témou boli HRDINOVIA v bežnom živote. Súťaž sa koná pod záštitou Informačnej služby OSN (UNIS) Viedeň a Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) v Rakúsku s podporou rakúskeho federálneho Ministerstva pre vzdelanie, umenie, kultúru (Oddelenie pre mediálnu gramotnosť). Účastníkmi sú žiaci a študenti z Maďarska, Rakúska, Slovinska a Slovenska. Cieľom Súťaže krátkych filmov 2015 je rozvíjať lepšie porozumenie Všeobecnej deklarácii ľudských práv a jej tridsiatich článkov. Súťažiaci v spolupráci s vyučujúcim vypracovali komentár v angličtine, ktorým vysvetľujú zámer a ciele ich príspevku.

Študentky 5. E zopakovali minuloročný úspech a opäť bodovali. Druhé miesto získala Diana Dzurillová s krátkym filmom „HERO?!“. Tento rok sa súťaž rozšírila aj o výtvarné práce. Obraz Dominiky Matošovej a Rút Turzákovej bol jeden zo štyroch, ktoré odborná porota ocenila a stane sa súčasťou stálej výstavy.

Ocenené študentky a ich „konzultantka“ pani učiteľka Zuzana Šimoňáková sa zúčastnili na slávnostnom odovzdávaní cien v meste valčíkov. Ceremónia bola aj príležitosťou na neformálnu anglickú konverzáciu s rovesníkmi. Nezabudli ani na prechádzku predvianočnou Viedňou, kde zažili atmosféru prijemných vôní a zvukov prichádzajúcich Vianoc.

Popradskí bilingvalisti opäť  úspešní vo svete. Tentoraz na filmovom festivale v
4
Galéria
Foto: SŠDT Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM