Monika Vengrínová Iné športy

Popradskí hokejbalisti si zorganizovali letný turnaj. Vyzbierané peniaze použili na opravu ihriska

Šesť tímov z Popradu a Spišskej Belej odohralo nultý ročník hokejbalového turnaja. Ten si chalani zorganizovali za účelom získania financií na úpravu hokejbalového ihriska pred novou sezónou.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí hokejbalisti si zorganizovali letný turnaj. Vyzbierané peniaze použili na opravu ihriska
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Šesť tímov, 50 hráčov, 150 eur

„Tento turnaj robíme preto, lebo mesto Poprad má k popradskému hokejbalu vlažný vzťah. Neprispieva nám takmer ničím. Darovali nám len asfalt, nič viac. A my teraz potrebujeme vyzbierať peniaze na farby, pletivá, sieťky na bránky a iné drobnosti,“ uvažuje Bohumil Melcher, viceprezident Popradskej hokejbalovej únie.

Na turnaji si tak zahralo päť družstiev z Popradskej hokejbalovej ligy, a to Leopoldov, Lunik, Lion Šatex, Hbc Sobota a Hooligans a jeden pozvaný tím zo Spišskej Belej, kam naši hokejbalisti chodia každý rok na turnaj.

„Vyzbieralo sa 150 eur, ktoré sa použili na farby, štetce, valčeky, riedidlá, pásky, visiaci zámok, nové píšťalky a ďalšie drobnosti. Ihrisko už má premaľované čiary a aj zatreté nadávky na mantineloch,“ hovorí prezident Popradskej hokejbalovej únie Marek Nemec.

Liga sa začína v septembri, prihlásiť sa možno do konca augusta

Nultý ročník turnaja tak vyšiel k spokojnosti všetkých zúčastnených a preto určite nebol posledný. Chalani plánujú podobných turnajov viac, fungovať ako liga však budú z peňazí, ktoré si vyzbierajú práve z členského v nej.

Liga sa začne približne v polovici septembra, tímy majú možnosť prihlásiť sa do konca augusta. „Dvere sú u nás otvorené pre všetkých, čím viac mužstiev, tým lepšie. Prihlásiť sa k nám môžu aj jednotlivci, stačí nám napísať na našu facebookovú stránku,“ pozýva do Popradskej hokejbalovej ligy jej viceprezident.

Chalani tiež majú plány spojiť sa s Kežmarkom a vytvoriť Podtatranskú regionálnu hokejbalovú ligu. Zatiaľ je to však len v rovine úvah a rokovaní.

Výsledky

Skupina A: Spišská Belá – Lunik 2:3 po s. n., Leopoldov – Lunik 5:0, Leopoldov – Spišská Belá 4:2

Skupina B: Lion Šatex – Hbc Sobota 4:2, Lion Šatex – Hooligans 8:6, Hbc Sobota – Hooligans za stavu 1:0 pre Hbc Sobota v závere prvej tretiny zápas predčasne ukončení – výsledok 0:5 kontumačne

Do semifinále postúpili: Leopoldov – Hooligans, Lion Šatex – Lunik – semifinálové zápasy pokazila búrka a následný dlho trvajúci intenzívny dážď – čiže na zápasy nenastúpili hráči Hooligans ani Lion Šatex.

Finále: Leopoldov – Lunik 6:5

Hokejbalový letný turnaj
35
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM