Šport

Popradskí karatisti na Grand Prix Slovakia: Takto parádne obstáli v konkurencii 22 štátov

Viac ako 2 tisíc karatistov z 203 klubov z 22 štátov sa zúčastnili 39. ročníka Grand Prix Slovakia. A popradským karatistom z Karate klub Shihan sa darilo výborne.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí karatisti na Grand Prix Slovakia: Takto parádne obstáli v konkurencii 22 štátov
7
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

Športová hala Národného tenisového centra v Bratislave hostila posledný februárový víkend vyše dvetisíc karatistov z dvadsiatich dvoch štátov na 39. ročníku Grand Prix Slovakia

Sobota patrila seniorským, juniorským a kadetským kategóriám. Z Popradčanov sa ako prvý predstavil v kategórií súborného cvičenia kata juniorov Samuel Bednarčík, ktorému sa však nedarilo a vypadol v eliminačných bojoch. „O čosi lepšie sa darilo v športovom zápase kumite kadetov Markovi Jalowiczorovi do 63kg a Adamovi Chdíkovi do 57kg, ktorým sa stali osudné až štvrťfinálové boje,“ uviedol Ján Glatz z Karate klubu Shihan Poprad.

Nedeľa, ktorá patrila mládežníckym kategóriám, bola pre Shihanistov úspešnejšia. „Medailové ťaženie odštartovali v súbornom cvičení kata dievčat do 8 rokov sestry Klempové, ktoré nechali za sebou všetky pretekárky a rozdali si to vo finále. Z duelu lepšie vyšla Linda a Laura sa pre tento krát musela uspokojiť so striebrom,“ ozrejmil Glatz s tým, že v kata sa ešte predstavili Tadeáš Krakovský v kategórií mladších žiakov, medzi staršími žiakmi Daniel Nedoroščík a medzi mladšími kadetkami Simona Bednarčíková, ktorí však z eliminačných bojov nepostúpili.

Sestry Klempové dokazovali svoje kvality aj v športovom zápase kumite. Medzi dievčatami do 8 rokov Laura v kategórií do 28kg a Linda nad 28kg nedali svojím súperkám šance a kategórie suverénne vyhrali. Laura Klempová si vybojovala pódiové umiestnenie aj o kategóriu vyššie, keď medzi mladšími žiačkami do 27kg skončila bronzová. Linda Klempová medzi mladšími žiačkami do 32kg vypadla v eliminačných bojoch.

Tadeáš Krakovský medzi mladšími žiakmi do 34kg skončil vo štvrťfinále. Medzi mladšími kadetkami Barbora Glatzová v kategórií do 45kg a Veronika Jalowiczorová do 40kg ostali v eliminačných bojoch. „O poslednú medailu pre popradské farby sa postarala Ema Zacharová, ktorá medzi mladšími kadetkami do 40kg vybojovala bronz,“ vysvetlil Glatz a dodal, že Karate klub Shihan Poprad tak s troma zlatými, jednou striebornou a dvoma bronzovými medailami, z pomedzi 203 zúčastnených klubov obsadil deviate miesto.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM