Peter Handzuš Iné športy

Úspešný Central v Trenčíne: Z 1. kola Slovenského pohára desať medailí

V sobotu 10. 2. 2018 sa pod Trenčianskym hadom uskutočnilo 1. kolo Slovenského pohára karate detí a žiakov o postup na Majstrovstvá SR v karate.

Ilustračný obrázok k článku Úspešný Central v Trenčíne: Z 1. kola Slovenského pohára desať medailí
11
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

Vo vyše 460 štartujúcich zo 48 klubov z celého Slovenska sa karatisti z Central karate klubu umiestnili na celkovo 14 mieste so ziskom 10 medailí, z toho 3 zlaté, 4 strieborné a 3 bronzové.

Súťaž bola zahájená športovou disciplínou karate agility, kde si v najmladšej kategórii 5-ročných dievčat vybojovala Alžbeta Mačuteková zlato. Jej sestra Tamara Mačuteková si taktiež vybojovala zlato, ale v kategórii 6-ročných dievčat, kde sa na 2. mieste umiestnila Sára Rigová. Posledné medailové umiestnenie z kategórii karate agility 7-ročné vybojovala Sofia Kurucová, ktorá si domov odniesla bronz.

Súťaž pokračovala kategóriou kata, kde opäť dominovala Alžbeta Mačuteková, ktorá si v kategórii kata dievčatá suverénne vybojovala zlato. V kategórii kata dievčatá 6–7 rokov sa na 2. mieste umiestnila Sára Rigová. V kategórii kata chlapci 8–9 rokov sa v konkurencii 36 pretekárov v kategórii umiestnil Daniel Nedoroščík na perfektnom 3. mieste.

Posledná časť súťaže bola venovaná športovému zápasu kumite. V kategórii kumite dievčatá 6–7 rokov +28kg sa do finále prebojovala Alexandra Lajošová, ktorá ale súperke podľahla a umiestnila sa tak na 2. mieste. Ďalšie striebro vybojoval Daniel Nedoroščík v kategórii kumite chlapci 8–9 rokov do 30kg. Posledné medailové umiestnenie vybojoval Andrej Fakraš v kategórii kumite starší žiaci do 40kg kde sa umiestnil na 3. mieste.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM