Aktualizované Samospráva

Popradskí poslanci v Aréne: Takéto zastupiteľstvo tu ešte nebolo! FOTO

Kvôli novému koronavírusu zasadali poslanci mesta Poprad za prísnych bezpečnostných opatrení. Pozrite netradičné fotky.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí poslanci v Aréne: Takéto zastupiteľstvo tu ešte nebolo! FOTO
10
Galéria

Viacúčelová hala Aréna Poprad bola vybraná pre konanie MsZ na základe rozhodnutia primátora Antona Danka a Krízového štábu mesta Poprad, pretože v súvislosti s pandémiou spĺňa z priestorového hľadiska odporúčania hygienika,“ informuje mesto na svojom oficálnom webe.

Každý účastník MsZ sa pred vstupom do Arény Poprad podrobil meraniu telesnej teploty, vydenzifikovaniu rúk a rozdané boli aj rúška a hygienické rukavice.

Pondelkové mestské zastupiteľstvo sa uskutočnilo s vylúčením novinárov a verejnosti. Celé zastupiteľstvo trvalo 90 minút.

Poslanci na zasadnutí odobrili niekoľko bodov. Jednohlasne schválili zriadenie dobrovoľnej zbierky na boj proti novému koronavírusu, kde môžu aj oni prispieť časťou svojich odmien podľa vlastného uváženia.

Schválené boli návrhy na vyradenie dlhodobého hmotného a nehmotného majetku z majetku mesta, vyradenie budovy Zimný štadión – oblúková hala, ako i návrh na vyradenie demontovaných pôvodných mantinelov ľadovej plochy Zimného štadióna. Zastupiteľstvo odsúhlasilo aj Trhový poriadok pre príležitostné trhy.

Zastupiteľstvo odobrilo aj návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) mesta Poprad o určení výšky mesačného príspevku na čiastočnú úhradu výdavkov alebo nákladov v školách a v školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad, ako aj návrh VZN o financovaní základných umeleckých škôl, materských škôl a školských zariadení na území mesta.

Členovia zastupiteľstva schválili aj návrh VZN mesta Poprad o úhradách, spôsobe určenia a platenia úhrad za poskytovanie sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Poslanci odobrili aj zastavenie realizácie projektu s názvom „WIFI pre Teba“.

Na zasadnutí schválili nový organizačný poriadok mestskej polície, kde dochádza k zlúčeniu ekonomického referátu s administratívnym, ďalej dochádza k zmene v plánovanom počte operátorov kamerového systému z troch zamestnancov na dvoch.

Mestské zastupiteľstvo sa uskutočnilo v netradičných priestoroch
10
Galéria
Zdroj: Mesto Poprad
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM