Peter Handzuš Hokej

Popradský dorast sa teší z bronzu. Medialy chlapci vybojovali v päťzápasovej sérii so Slovanom Bratislava

Dorastenci HK ŠKP Poprad získali v ročníku 2014-2015 Extraligy dorastu bronzové medaily. Rozhodla o tom výhra v poslednom zápase vyrovnanej série proti HC Slovan Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Popradský dorast sa teší z bronzu. Medialy chlapci vybojovali v päťzápasovej sérii so Slovanom Bratislava
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Do malého finále sa dostali Porpadčania po prehratom semifinále s trenčianskou Duklou, ktorej podľahli 1:3 na zápasy. „Chceli sme skončiť vyššie, ale treba uznať kvalitu Trenčína. Keď sa im vrátili hráči z juniorky, bola to veľká sila. Chalani si zaslúžili za celú sezónu, keď sa držali hore, aspoň túto bronzovú medailu,“ konštatoval po zisku bronzu tréner HK ŠKP Poprad Jozef Frühauf.

V sérii o bronz sa stretli dve vyrovnané mužstvá. Slovan bol podľa domáceho trénera na tom fyzicky lepšie. „Sú to vyšší chlapi, silnejší. Ja si osobne myslím, že moji chalani boli zase hokejovejší, boli na tom lepšie technicky a kombinačne,“ povedal domáci tréner.

Poprad aj Slovan v sérii hranej na tri víťazné zápasy doma jedenkrát zaváhali a tak sa o držiteľovi bronzu rozhodlo v poslednom piatom zápase, ktorý tímy odohrali v nedeľu na zimnom štadióne v Poprade. „Posledný zápas chceli vyhrať obidve mužstvá. Myslím, že rozhodlo to, že už dochádzali fyzické sily a my sme mali navrch hlavne preto, že naši chlapci sú technickejší a kombinačne na tom lepšie,“ dodal Jozef Frühauf.

V súčasnom tíme dorastu sa stretli dva silné ročníky 97 – 98. Naopak v Poprade vypadli ročníky 95–96 a v juniorke nebolo dosť hráčov. Aj keď ročník 98 ešte môže hrať za dorast, tréner Frühauf uvažuje, že tento ročník mladých hokejistov v nasledujúcej sezóne posunie už do juniorskej súťaže, kde Poprad tento rok skončil na ôsmom mieste. V doraste sa zese Popradčania chcú venovať mladším chlapcom, aby bola zachovaná kontinuita výchovy. „Aj keď výsledky zo začiatku v dorasteneckej lige môžno nebudú také, aké by mali byť, lebo tam bude chýbať starší ročník, tak to chceme risknúť a dať to všetko dohromady tak, aby sme v budúcnosti mali čo najviac odchovancov pre popradské Áčko,“ uzavrel tréner Frühauf.

HK ŠKP Poprad – HC Slovan Bratislava 4:2 (0:0, 2:2, 2:0)
Góly: 25. Martančík, 37. Panáček, 43. Mihalko, 56. Martančík – 30. Kollár, 39. Sitárik
Konečný stav série 3:2

Viac fotografií nájdete na našom FB profile

HK ŠKP Poprad - HC Slovan Bratislava 4:2
40
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM