Martin Sýkora Futbal

Popradský druholigista začal sezónu remízou: Chcel tri body, získal jeden

Podtatranskí fanúšikovia futbal sa po letnej prestávke dočkali ligového štartu. FK Poprad začal nový súťažný ročník domácim zápasom so Zvolenom.

Ilustračný obrázok k článku Popradský druholigista začal sezónu remízou: Chcel tri body, získal jeden
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Futbalisti FK Poprad sa v prvom stretnutí nového ročníka prezentovali sympatickým výkonom. Úvodnú nervozitu domácich síce Zvolenčania využili na strelenie prvého gólu 8. minúte Čertíkom, potom však zobrali opraty do vlastných rúk a do polčasovej prestávky vyrovnal Ujčík, ktorý sa presne trafil v 30. minúte. V druhej polovici mali hernú prevahu Popradčania, ktorí hostí zo Zvolena pred brankára Maleca púšťali iba sporadicky. Herný prejav tatranským orlom priniesol v 72. minúte druhý gól, keď na radosť siedmich stoviek divákov na 2:1 upravil Kurák. Zápas sa však Podtatrancom nepodarilo dotiahnuť do úspešného konca. Nedorozumenie v obrane znamenalo Palšov vlastný gól a aj preto svietil na konci zápasu vyrovnaný stav.

FK Poprad – MFK Lokomotíva Zvolen 2:2
góly: 30. Ujčík, 72. Kurák – 8. Čertík, 88. Palša (vlastný)

Anton Jánoš (tréner MFK Lokomotíva Zvolen): „Je neodškriepiteľné, že domáci mali z hry viac. My sme mali celkom slušne organizovanú defenzívu. Vychádzali sme vyslovene len na rýchle protiútoky. Zo štyroch – piatich brejkových akcií sme vyťažili maximum.“

Pavol Mlynár (tréner FK Poprad): „Je ťažké hrať do bloku, proti súperovi, ktorý sa zatiahne v 10-tich dole. Ale toto je naša cesta, my sa s tým musíme pasovať. Body mrzia, ale chlapcom nemôžem nič vyčítať. Chceli hrať futbal, bolo tam veľa akcií, otočenie zápasu, dva góly, bohužiaľ, musíme sa viac zamerať na defenzívnu časť. V budúcnosti sa budeme chcieť vyvarovať ľahkým inkasovaným gólom. Chlapcom však ďakujem za výkon, ideme robiť ďalej a ideme zbierať body.“

FK Poprad čaká ešte pred ďalším víkendovým ligovým meraním síl stredajšie pohárové stretnutie. Derby zápas sa uskutoční vo Svite s miestnym FK.

FK Poprad - MFK Lokomotíva Zvolen 2:2
1
Galéria
FK Poprad - MFK Lokomotíva Zvolen 2:2
19
Galéria
Foto: Martin Sýkora
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM