Monika Vengrínová Rôzne

Popradský gymnazista sa čoraz viac zviditeľnuje vo svete hudby: Aha, ako sa vyhral s obrovským hitom!

O Petrovom Kravárikovom talente niet pochýb. Mladý študent popradského gymnázia o ňom presviedča i vo svojom najnovšom videoklipe, ktorý natáčal v našom hlavnom meste. Hudbe sa venuje deväť rokov a už má konkrétnu predstavu aj o svojom prvom albume.

Ilustračný obrázok k článku Popradský gymnazista sa čoraz viac zviditeľnuje vo svete hudby: Aha, ako sa vyhral s obrovským hitom!
Zdroj: Dnes24.sk

Peter má 17 rokov, pochádza z Kežmarku a študuje na gymnáziu v Poprade. Hudbe sa venuje od svojich ôsmich rokov. Tá ho, podľa vlastných slov, oberá o 90% jeho času. Zvyšných desať percent venuje najmä kamarátom a športu. Svoju hudobnú kariéru sa po práci v kapele, rozhodol poňať sólovo a to hneď z niekoľkých dôvodov. „Takto mám maximálnu slobodu, nemusím sa podriaďovať názorom iných a na to, čo a ako hrám. Je to plne v mojich rukách a o tom, čo sám chcem,“ vysvetľuje Peter.

Cover verzia prerobená na jeho štýl

A hoci už má vo svojom portfóliu niekoľko skladieb, svoj prvý videoklip natočil až teraz. Konkrétne ide o cover verziu piesne od Major Lazer, MO a DJ Snake, ktorú prerobil na svoj štýl. To, čo znie vo videu je tak 100% jeho práca, a to od vytvorenia konkrétneho ladenia, cez prepracovanie a vymýšľanie, až po samotnú hru.

Tento cover vznikal tri mesiace vrátane točenia a produkcie videa. „Povedal som si, že skôr, ako začnem vydávať vlastnú hudbu, prerobím nejakú známu skladbu. No a táto bola pre tento účel dokonalá. Je to obrovský hit a hneď, ako som ju počul, vedel som, že s ňou môžem spraviť veľmi zaujímavé veci,“ vysvetlil hudobník.

Plánovaný album je už napísaný

Klip k piesni sa točil dva dni v Bratislave, následná produkcia trvala približne mesiac. Videoklip vznikol pod rukami Dávida Vereša z PKOTG, ktorý ho režíroval, točil a vyberal lokality. Postprodukciu, čiže strih a edit farieb si mladý hudobník robil sám pod dohľadom spomínaného Dávida. „Trvalo mi dlho, kým som sa rozhodol ako a s kým sa bude klip točiť. Ale určite som si nemohol vybrať lepšie. Spolupráca s Dávidom bola radosť, ako z produktívneho, tak aj z ľudského hľadiska,“ uviedol Peťo.

A čo bude ďalej? Popradský gymnazista v tom má jasno. Albumom sa, podľa svojich slov, oháňať zatiaľ nechce, už však má konkrétnu predstavu. “Je napísaný. Nahrávať ho chcem začať čo najskôr. Dúfam, že nenastanú nejaké komplikácie a vyjde ešte pred koncom budúceho roka,” dodal Peter, ktorý ešte predtým plánuje vydať aspoň dva single, pričom prvý už v najbližších mesiacoch. Najbližšie ho môžete stretnúť aj osobne, a to 7. novembra v Bratislave, kde bude koncertovať. Viac informácií nájdete na Peťovom facebooku.

foto: archív Peter Kravárik

Popradský gymnazista nakrútil videoklip, vyhral sa s veľkým hitom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM