Monika Vengrínová Rôzne

Popradský gynekológ nám to prezradil: Najčastejšie povery a fámy, s ktorými sa u žien stretávam!

S akými najčastejšími fámami či poverami sa u žien či mladých dievčat v praxi stretáva, sme zisťovali u gynekológa Štefana Vojtaššáka. Zároveň nám aj jasne vysvetlil, prečo im netreba veriť.

Ilustračný obrázok k článku Popradský gynekológ nám to prezradil: Najčastejšie povery a fámy, s ktorými sa u žien stretávam!
Zdroj: Dnes24.sk

Štefan Vojtaššák nám prezradil, že najčastejšie fámy a povery, s ktorými sa v praxi stretáva, sa týkajú hlavne tehotenstva. Už menej je ich u tzv. gynekologických problémov. A ktorým fámam či poverám známy gynekológ teda v praxi najčastejšie čelí a prečo im netreba veriť?

Po predchádzajúcom cisárskom reze žena nemôže rodiť spontánne

Každé tehotenstvo a jeho priebeh sa posudzuje individuálne a len pôrodník môže posúdiť, čo je pre rodičku a jej dieťa najlepšie. Mnoho žien po predchádzajúcom cisárskom reze rodí spontánne, bez komplikácií.

Tehotná žena má jesť za dvoch

Aj počas tehotensva platí zásada racionálneho stravovania. Obezita v súvislosti s nadmerným príjmom potravy môže byť rizikovým faktorom nielen pre tehotenstvo, ale aj pôrod.

Keď má tehotná malé prsníky, bude mať málo mlieka

Veľkosť prsníkov neovplyvňuje tvorbu mlieka. A j v menších prsníkoch sa môže tvoriť veľké množstvo materského mlieka.

Počas dojčenia žena neotehotnie

Aj keď v tomto období je malá pravdepodobnosť otehotnenia, nedá sa nato vôbec spoliehať. Vhodné je nasadiť antikoncepciu.

Časté výtoky z pošvy sú prejavom infekcie

Vo väčšine prípadov môže ísť o infekciu. Ale zvýšené výtoky môžu súvisieť aj so stresom, s hormonálnymi zmenami ženy, alergiami, kožnými ochoreniami a podobne. Býva to jedna z najčastejších príčin návštevy gynekológa.

Môže vás zaujímať:

Popradský gynekológ Štefan Vojtaššák: 5 vecí, ktoré pacientky najviac trápi

Gynekológ Peter Brenišin otvorene: Týchto 5 problémov trápi mladé Popradčanky najčastejšie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM