Martin Sýkora Iné športy

Popradský "Had" si opasok neopásal: Hadzima si to v ringu rozdal s Lejourom

Simly The Best 2016 ponúkol tri ťaháky večera. Jedným z nich bol aj súboj o titul International Champion WKN v disciplíne K1, v ktorom sa predstavil Samuel Hadzima.

Ilustračný obrázok k článku Popradský "Had" si opasok neopásal: Hadzima si to v ringu rozdal s Lejourom
Foto: Peter Handzuš

Popradský kickboxer má síce titul WFC World Champion 2013, ale titul WKN je o prestíži. Samuel Hadzima minulý rok podľahol v 5-kolovej bitke súperovi z Kórei, tentoraz dostal druhú šancu. Proti zverencovi Lukáša Bodyho stál Belgičan Xavier Lejour, ktorý v tomto roku dokázal získať titul Grand Prix.

Jednoznačné víťazstvo Belgičana

Prvé a neskôr aj druhé kolo ukázalo, ako asi bude zápas vyzerať. Slovenský borec chcel ísť viac na ruky, čo mu silnými nohami súper veľmi nedovolil. „Vedel som, že je to taký kopáč – kolenačkár. Prvé dve kolá som sa snažil ustriehnuť jeho kopy. V treťom kole som už nemal inú možnosť, bolo to buď – alebo. Nepadol mi tak žiadny hák, súperovi vyšlo koleno, čiže vyzerám, ako vyzerám,“ skonštatoval po zápase Samuel Hadzima s tržnou ranou pod pravým okom, ktoré ozdobilo 5 stehov.

Po troch kolách sa z víťazstva a opasku medzinárodného šampióna WKN tešil Xavier Lejour, ktorý Popradčana prevalcoval 3:0 na body. Po titulovom zápase si Samo sypal popol na hlavu, ale prehru zobral športovo. Chcel by, aby ho táto prehra posunula v kariére dopredu.

Samuel Hadzima vs. Xavier Lejour na Simply The Best 12
22
Galéria
Foto: Peter Handzuš

„Hadovi“ motivácia nechýba

„Súperom bol lepší. Nachytal ma na svoje kolená. Som veľmi sklamaný, ale to k tomu patrí. Pripravoval som sa mesiac aj pol. Z práce som si zobral dovolenku, aby som dobre natrénoval. Bohužiaľ, nestačilo to. Treba trénovať ešte viac. Pre mňa je prehratý súboj veľkou motiváciou, mám do ďalších zápasov veľkú skúsenosť,“ dodal Hadzima.

Počas večera Simply The Best 2016 sa odboxovali 3 titulové zápasy. V ringu sa predstavil aj Emin Sefa v MMA a Vladimír Idrányi v K1.

PREČÍTAJTE SI AJ: Simply The Best 2016 išiel kvalitou opäť vyššie: Rozdávali sa aj peniaze

Video: Peter Handzuš
Video: Peter Handzuš / Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM