Monika Vengrínová Rôzne

Popradský primátor na pešo, volantu by sa ale nevzdal: Tipnete si značku jeho prvého auta?

Jeden deň bez auta si v rámci Európskeho dňa mobility vyskúšal aj primátor Popradu Jozef Švagerko. Do práce sa tak vybral pešo. My sme však boli zvedaví, aký je šofér a či za volantom rád trávi čas. A prvé auto, je prvé auto :)

Ilustračný obrázok k článku Popradský primátor na pešo, volantu by sa ale nevzdal: Tipnete si značku jeho prvého auta?
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Svetový deň bez áut oslávil primátor Jozef Švagerko prechádzkou po vlastných. V rámci malého testu mobility, do ktorého sa okrem neho zapojili aj obaja viceprimátori a prednosta Mestského úradu v Poprade, dostal za úlohu prejsť pešo zo sídliska Juh III na autobusovú stanicu. Trvalo mu to dvanásť minút a jednu sekundu a do cieľa sa dostal po viceprimátorovi Gašperovi na bicykli a viceprimátorovi Wzošovi v taxíku.

Primátora by sme však v iné dni mohli nájsť i za volantom. Podľa vlastných slov dostal vodičák už po oslave dospelosti, čiže hneď v osemnástke a jazdí tak už tridsať rokov. Ako dodal, bez nehody.

Na svojom konte tak má, podľa vlastných slov, hrubým odhadom najazdených minimálne 150 tisíc kilometrov. Spomína si však ešte na svoje prvé auto? „Bola to Škoda 125, dokonca s päť stupňovou prevodovkou. Kúpil som ju za 20 tisíc korún a mal som ju päť rokov,“ zaspomínal si primátor.

Za volantom tak, ako prezradil, sedí rád a jazdu si zakaždým poriadne užíva. „Jazdím veľmi rád, je to pre mňa jedna z foriem oddychu,“ dodal na záver Švagerko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM