Martin Sýkora Správy

Popradský rybník má nových obyvateľov: Po mesiacoch prác majú rybári radosť!

Popradský rybník za zimným štadiónom ukazoval svoje dno niekoľko mesiacov. Po rekonštrukčných prácach je napustený a stal sa staronovým domovom pre rybích obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Popradský rybník má nových obyvateľov: Po mesiacoch prác majú rybári radosť!
4
Galéria
Foto: Martin Sýkora

V utorok (9.10.) bolo začaté zarybňovanie sivoňom potočným v objeme 150 kilogramov, trojročným kaprom v objeme 350 kg a150 kg pstruha dúhového. Rybári do napusteného rybníka umiestnili pôvodné druhy, na ktoré si za desaťročia zvykli. „Budú tu pôvodné rybky, ktoré žili v tomto rybníku. Boli vylovené odtiaľ a prenesené do malého rybníka. Potom sme ich pustili nazad, keďže hladina je napustená a už si tu plávajú,“ uviedol pomocný hospodár Miestnej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu (MO SRZ) v Poprade Martin Soľava. Rybník zmenil svoj tvar a na niektorých miestach aj hĺbku. Čo sa týka rozmerov, ryby sa o životný priestor obávať nemusia. "

„Starý rybník má jeden a pol hektára a nový zrekonštruovaný rybník má tú istú výmeru. Všetko máme zamerané a zapísané aj na katastri na liste vlastníctva,“ vysvetlil hospodár MO SRZ v Poprade Miroslav Šidlovský.

Rybárski nadšenci sa môžu tešiť na overené druhy. Pri Národnom tréningovom centre pláva kapor, belička, plotička, hrebenačka, ostriež a v podstate všetky bežné ryby, ktoré tu žili ešte pred májovým vypúšťaním. „Platí 14-dňový zákaz lovu. 27. októbra budú môcť rybári loviť,“ uzavrel Soľava. Pre rybárov sú k dispozícii aj miesta na sedenie hneď pod susediacou cestou. Predtým totiž rybári neraz čakali na svoj úlovok na ceste, čo nebolo dvakrát bezpečné.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM