Peter Handzuš Hokej

Popradský tréner prehral stávku: Počas zápasu na MS musel držať poľskú vlajku

Tréner Popradských líšok Ivan Bednár mal počas zápasu Poľsko - Slovensko na MS žien v Katoviciach v rukách poľskú zástavu.

Ilustračný obrázok k článku Popradský tréner prehral stávku: Počas zápasu na MS musel držať poľskú vlajku
Foto: Peter Handzuš

Medzi fanúšikmi povzbudzujúcimi slovenské hokejistky vyzeral popradský tréner Ivan Bednár trocha kuriózne. No a zaujal aj viacerých poľských divákov.

„Keď sme v tomtoročnom playoff prehrali v Martine, tak naša poľská legionárka Kamila Wieczorek napísala na sociálnu sieť "lebo som nehrala…“ Keď prišla na ďalší zápas do Popradu po zranení, keď mala zlomenú ruku, tak som sa jej spýtal, že či Poprad nevie vyhrať, keď ona nehrá. Povedala, že keď bude hrať ona, tak titul bude v Poprade. A že keď neverím, tak sa môžeme staviť. Ak Popradské líšky získajú titul, tak prídem na zápas Poľsko – Slovensko a budem držať poľskú vlajku," prezradil tréner popradských hokejistiek Ivan Bednár dôvod, prečo mu počas zápasu viala v rukách poľská vlajka.

Popradské líšky aj s prispením Kamily Wieczorek získali titul a tak Ivanovi Bednárovi neostávalo nič iné, ako splniť stávku a postaviť sa na tríbúnu s bielo-červenou vlajkou. „Neviem, či ma zaregistrovala Kamila, ale určite si ma všimlo viacero slovenských fanúšikov,“ povedal s úsmevom Ivan Bednár a dodal: „Nechcel som tým nič dokazovať, bola to len stávka, ako keď sa tréner Šupler stavil, že keď Trenčín získa titul, tak sa dá potetovať a splnil to. Ja som mal s Kamilou túto stávku s vlajkou a vedeli o nej všetky hráčky v Poprade a niektoré sa na to prišli pozrieť dokonca aj osobne.“

Polsko - Slovensko 2:7
70
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Slovenkám sa na MS divízie I skupiny B v Katoviciach zatiaľ darí. Úvodný zápas proti Poľsku bol plne v réžii slovenských hráčok. „Boli silnejšie na puku, lepšie korčuľovali, kombinovali a aj výsledok tomu zodpovedá. Bola to hra Sloveniek proti poľskej brankárke. V poľskom tíme ma zaujali okrem Kamily Wieczorek možno jedna-dve hráčky,“ povedal po výhre Sloveniek nad Poľskom tréner Popradských líšok.

Po sobotňajšej výhre nad Poľskom 7:2, zdolali Slovenky v nedeľu aj Talianky 3:2. V obidvoch zápasoch strelila prvý gól slovenskej reprezentácie popradská líška hosťujúca v bratislavskom ŠKP Kika Obercianová. „Myslím si, že po takýchto výkonoch by mali ísť Slovenky naspäť hore, do skupiny, kam patríme,“ dodal Ivan Bednár.

Ako to ale nakoniec dopadne, a kam sa až Slovenky posunú, je zatiaľ otázne. Ženské hokejové majstrovstvá sveta čakajú zrejme zmeny. Nedávno komisia ženského hokeja IIHF predstavila návrh, ktorý ráta s tým, že v elitnej kategórii by štartovalo desať tímov namiesto ôsmich a v nižších kategóriách by ostalo po šesť tímov. Ak by návrh na IIHF prešiel, zmenený formát majstrovstiev by sa aplikoval v roku 2019.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM