Martin Sýkora Futbal

Popradským orlom to škrípe v obrane: Dva zápasy a šesť inkasovaných gólov

Popradský futbalový druholigista nezačal novú sezónu podľa predstáv. V troch úvodných zápasoch zvíťazil len raz, naposledy na domácom trávniku dokonca prehral.

Ilustračný obrázok k článku Popradským orlom to škrípe v obrane: Dva zápasy a šesť inkasovaných gólov
Foto: Peter Handzuš

3 zápasy, 4 body

FK Poprad má po troch dueloch štyri body. V sobotu doma proti Prešovu nevybojoval ani bod. Po hetriku Hošeka a penalte Šestáka Poprad prehral s koňarmi 1:3. Bolo to tretie kolo, tretí zápas s nováčikom, tentoraz však z druhej strany. „Bol to prestížny zápas so súperom, ktorý spadol z najvyššej ligy. Bohužiaľ, sme ho nezvládli. Bezprostredne po zápase sa mi to ťažko hodnotí, keď doma prehráte 1:3,“ povedal po nevydarenom duely pilier popradského stredu, špílmacher Igor Žofčák. FK najprv doma vyhral tesne s Dubnicou (2:1), o týždeň si priviezol bod z Banskej Bystrice (3:3) a naposledy sa doma učil efektivite od Prešova (1:3).

Zdroj: Dnes24.sk

2 duely, 6 inkasovaných gólov

Ostatné dve stretnutia ukázali, kde momentálne Podtatrancov tlačí topánka. V útoku, kde je istota v podobe Šestáka, to nie je. Problém je na opačnej strane. „Všetci útočíme a všetci by sme mali brániť. Je to o zodpovednosti každého hráča ísť dopredu, ale aj byť stopercentný vzadu. Musíme na tom popracovať. Už po zápase v Banskej Bystrici, kedy sme dostali tri góly, sme si vysvetlili viacero vecí. Ale asi to nebolo dostatočné na to, aby sme to zvládli. Ťažko sa mi hľadajú slová, ale určite treba zlepšiť defenzívnu prácu celého družstva,“ vysvetlila popradská motorová myš, ktorého absenciu na ihrisku bolo cítiť už po vynútenom striedaní doma proti Dubnici. „Som v stopercentnom zdravotnom stave,“ dodal po plne odohratej minutáži s Prešovom Žofčák. Práve proti Šarišanom a pred peknou diváckou kulisou (1500 divákov) sa chcel Poprad vrátiť na víťaznú vlnu – neúspešne. „Som sklamaný z výsledku v dnešnom zápase. Futbal niekedy nemá logiku. Mužstvu nie je čo vyčítať, na ihrisku sme prevažnú časť dominovali. Zápas sa lámal v druhom polčase, v ktorom sme boli lepším mužstvom. Platilo staré známe nedáš – dostaneš. Šesták napálil loptu zblízka do brvna a súper nás po štandardnej situácii kruto trestal. Bolo tam nasadenie aj kvalita, nedali sme však góly,“ hodnotil tréner FK Poprad Marek Petruš.

Na Poprad nečaká prechádzka ružovou záhradou ani v najbližšom kole, v ktorom FK pocestuje na Záhorie. O body zabojuje na trávniku favorita – MFK Skalice.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM