Martin Sýkora Futbal

Víťazstvo aj piskot: FK Poprad na úvod víťazne pod vedením nového trénera

Na čelo popradskej futbalovej lavičky sa postavil Marek Petruš. Prešovčan, ktorý si zahral aj v Izraeli, Turecku i Rusku priviedol FK Poprad k prvému víťazstvu.

Ilustračný obrázok k článku Víťazstvo aj piskot: FK Poprad na úvod víťazne pod vedením nového trénera
Foto: Martin Sýkora

Popradčania nastúpili v druholigovej tohtosezónnej premiére s novým kormidelníkom. Stal sa ním Marek Petruš, odchovanec prešovského futbalu. U koňarov odohral podstatnú časť kariéry, pozrel sa aj o Trenčína a zahral si aj za bratislavský Slovan. S trénerom FK Poprad sme sa po vstupe do ligovej sezóny porozprávali.

Prvý zápasový obrat

FK Poprad v ligovej premiére na domácom trávniku porazil Dubnicu nad Váhom 2:1. Na ihrisku sa objavili aj nové tváre v podobe skúsených Zekuciu a Masla. Podtatranci svoj tím počas letnej prestávky menili len kozmeticky. Prečo?

„Reagovali sme na odchody hráčov a vystužili sme každú formáciu jedným kvalitným futbalistom.“

Prvý krok býva väčšinou ťažký. Ambiciózni Podtatranci majú svoje očakávania a ciele. Od úvodu však hrali futbal, boli aktívni, držali loptu, Dubničania boli neškodní až do 27. minúty, kedy si vďaka jedinému brejku v prvom polčase vypracovali pokutový kop. Ten premenil faulovaný Vujoševič. FK Poprad však vývoj do prestávky dokázal zvrátiť. Aký bol vstup do súťaže z pohľadu trénera?

„Zaznamenali sme veľa pozitív, hlavne v prvom polčase. Po inkasovanom góle mužstvo našlo v sebe veľkú silu a v priebehu 15-tich minút dokázalo zápas zaslúžene otočiť. Videli sme množstvo gólových príležitostí a aj v prvom polčase aj viacero kvalitných individuálnych výkonov.“

Vyrovnať sa podarilo v 32. minúte Jakubovi Hricovi po peknej asistencii Vladimíra Kukoľa, o 5 minúte stretil svoj prvý gól v drese Popradu Peter Maslo. Ofenzívu ťahal opäť skúsený Zošák, na hrote striehol na svoju chvíľu nebezpečný Šesták. Aké to je, pracovať so skúsenými hráčmi?

„Je to ľahšie, keď máte v mužstve šiestich tridsiatnikov, ktorí v kariére dokázali veľa vecí. Títo hráči potvrdzujú kvalitu aj v tomto tíme a sú lídrami.“

FK Poprad - FK Dubnica nad Váhom 2:1
45
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Potešili tri body a prvý polčas

V druhej 45-minútovke sa hosťom vyfauloval hneď na začiatku Pagáč. FK Poprad mali výhodu jedného hráča, ale vtedy akoby sa podtatranský futbalový stroj zadrel. Vynútenie zraneného Zošáka ofenzívnej aktivite prialo ešte menej, čo piskotom odmenila aj necelá tisícka divákov. Nakoniec sa pod Tatrami zrodilo tesné víťazstvo. Čo ukázal druhý polčas?

„Práve druhý polčas nám ukázal, že hra do zhustenej obrany súpera nám robí problém. Ale to nie je len problém popradský, ale celosvetový. Divák má právo na svoj názor. Rád by som videl, keby diváci vyprevádzali po zápase mužstvo potleskom. Dnes možno publikum zabudlo na prvý polčas, kedy mužstvo hralo fakt výborne a ten potlesk tam bol. Svojich zverencov chápem, futbal som predsa hral a viem, že sa ťažko hrá proti desiatim zomknutým hráčom.“

FK Poprad chce konštantne produkovať hru, akou sa predviedol v prvom polčase tohtoročnej ligovej premiéry. Aký futbal teda hceme hrať?

„Radi by sme diktovali tempo hry a predviedli kvalitu smerom dopredu. Chceme byť dominantní na lopte. Všetko je o tom – čím viac budeme držať loptu, tým viac nebezpečných situácií príde. A k tomu ešte treba pridať efektivitu. Musíme však uznať aj kvalitu súperov, s ktorými sa budeme stretávať. Pochopiteľne ich budeme sledovať.“

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM