Hokej

Popradu pomôže aj zvučné meno zo Slovana: Má byť kľúčovým hráčom tímu

Hráčom HK Poprad sa stal aj americký hokejový útočník Andrew Yogan. V extraligovej sezóne 2021/2022 odohral celkovo 65 zápasov, so Slovanom má titul.

Ilustračný obrázok k článku Popradu pomôže aj zvučné meno zo Slovana: Má byť kľúčovým hráčom tímu
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Americký hokejový útočník Andrew Yogan sa stal hráčom HK Poprad. Do tímu „kamzíkov“ prišiel po sezóne, v ktorej získal so Slovanom Bratislava extraligový titul. Popradský klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

Yogan odohral v extraligovej sezóne 2021/2022 celkovo 65 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 27 gólov a 35 asistencií.

"Poprad sa hneď po sezóne ozval môjmu agentovi a prejavil veľký záujem o moje služby. O príchode do klubu som sa rozprával s viacerými bývalými hráčmi, ktorí v Poprade pôsobili a každý z nich mi o klube povedal len to najlepšie,“ povedal 30-ročný útočník, ktorý má majstrovské ambície aj v novom pôsobisku.

„Môj cieľ je zabojovať o titul. V tejto fáze kariéry už rozmýšľam len nad víťazstvami. S tým prichádzam aj do Popradu,“ netajil.

Podľa trénera „kamzíkov“ Martina Hrnčára by mal Yogan patriť medzi kľúčových hráčov.

„V minulej sezóne potvrdil vysokú výkonnosť a kvalitu a my potrebujeme presne takého silového útočníka, ktorý sa vie presadiť, má dobrú strelu a vie zlepšiť aj efektivitu v presilovej hre. Mal by patriť k našim kľúčovým hráčom a verím, že zapadne do mužstva. Jeho podpis nám dá variáciu, aby sme sa gólovo nespoliehali iba na jednu formáciu, ale po správnom rozložení, môžu byť produktívne až tri útoky,“ poznamenal Hrnčár.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM