Martin Sýkora Futbal

Popradský azyl Prešovu nepriniesol body ani v druhom zápase: Majster víťazne

Prešovskí futbalisti našli dočasný azyl v popradskom Národnom tréningovom centre (NTC). Podtatranská tráva im nepriniesla body ani v súboji s úradujúcim majstrom.

Ilustračný obrázok k článku Popradský azyl Prešovu nepriniesol body ani v druhom zápase: Majster víťazne
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: poprad.dnes24.sk

Prešovčania sa proti Trenčínu predstavili už aj s ofenzívnym stredopoliarom Mojmírom Trebuňákom a práve on mohol už v prvej minúte otvoriť skóre. Jeho hlavičkovému zakončeniu však chýbali razancia i presnosť. Nasledujúce minúty patrili Trenčanom, ktorí boli futbalovejší a častejšie podnikali útočné výpady. V 15. minúte sa Nigérijčan Zubairu dostal k zakončeniu na kraji šestnástky a prudkou strelou nedal šancu brankárovi Talianovi – 0:1. V hre Prešovčanov dlhé minúty chýbal moment prekvapenia. Ten prišiel v 21. minúte, keď sa k strele zvnútra pokutového územia dostal Katona, ale prudkou strelou trafil len ľavú žrď bránky Igora Šemrinca. Po polhodine hry si hráči Tatrana vytvorili tlak, ale viac než Leškovu strelu do protihráča v 33. minúte nevyťažili.

Trenčanom sa darilo držať tesný náskok a nič na tom nezmenila ani šanca Tatrana v 55. minúte. V nej sa Jakub Bartek pokúsil o efektné zakončenie pätičkou po rohovom kope, jeho pokus však tesne minul pravú žrď. Obrana Trenčanov si naďalej dávala pozor na útočné snahy Prešova. Dôležitý moment priniesla 63. minúta. V nej zaváhala defenzíva Tatrana, nekrytý Ubbink pohodlne odcentroval na nedôrazne bráneného Jangu a ten zblízka hlavou pridal druhý gól Trenčína – 0:2. Domáci sa nevzdávali, snažili sa svoju hru oživiť aj striedaniami, ale Trenčania sebaistým výkonom kontrolovali hru. Konečnú podobu výsledku dal v tretej minúte nadstaveného času Prešovčan Katona, ktorý neuviazol v ofsajdovej pasci a v krátkom úniku nezaváhal.

1.FC Tatran Prešov 1:2 AS Trenčín
84
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: poprad.dnes24.sk

1. FC Tatran Prešov – AS Trenčín 1:2 (0:1)
Góly: 90.+ Katona – 16. Zubairu, 63. Janga. Rozhodoval: Ochotnický, ŽK: Petko, Leško, Bartek, Streňo – Lawrence, Ubbink, Udeh, 805 divákov.

1. FC Tatran Prešov: Talian – Petko, Bartek, Dzurík, Streňo – Keresteš – Micherda, Katona, Leško (73. Kubus), Trebuňák – Rolinc (63. Špyrka)
AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Udeh, Skovajsa, Julien – Lawrence – Ubbink, Zubairu, Issa (66. Kvocera), Beridze (83. Klooster) – Janga (76. Mance)

Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: poprad.dnes24.sk

Miroslav Jantek, tréner 1. FC Tatran Prešov: „Gól, ktorý sme dostali v prvom polčase, padol v čase, keď sme začínali byť aktívnejší. Prvú štvrťhodinu Trenčín ovládol, my sme sa len ťažko dostávali do zóny súpera. V druhom polčase sme chceli hrať aktívnejšie a napádať súpera už pri tvorbe hry. Škoda druhého gólu, ktorý bol v podstate rozhodujúci. Trenčania sa po ňom dostali do pohody a hoci sme my neupadli do letargie, už sme otočiť nedokázali. Mrzieť nás môže, že náš gól prišiel až v nadstavenom čase, no smerom do budúcna nás tento gól môže povzbudiť.“

Martin Ševela, tréner AS Trenčín: „Videli sme bojovné stretnutie, ktorému chýbala kvalita. Myslel som si, že terén bude v lepšom stave a že sa tu bude dať hrať kombinačný futbal. Zápasy, ktoré sa tu hrali pred týmto, spôsobili, že ihrisko nie je v stave, v akom by sme si želali. V prvom polčase sme boli silní na lopte, podarilo sa nám streliť gól a mali sme aj ďalšie šance. Mali sme však aj šťastie, keď súper nastrelil konštrukciu bránky. V druhom dejstve sme očakávali agresívnejšiu hru súpera, na ktorú si naši hráči musia zvykať. Všetko však bolo v rámci fair play. Som rád, že Janga dal gól, pretože sa už trochu trápil. Verím, že do ďalších zápasov pôjde s väčším sebavedomím. My ešte potrebujeme pracovať na koncentrácii.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM