Monika Vengrínová Samospráva

Poslaneckí kandidáti v Poprade a ich povolania: O priazeň sa uchádza 11 riaditeľov, do boja ide aj hasič

Sto štyridsaťdeväť rôznych kandidátov a celá priehršť rôznych povolaní. Pozreli sme sa bližšie na to, v akých všakovakých oblastiach pracujú uchádzači o miesto poslanca v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Poslaneckí kandidáti v Poprade a ich povolania: O priazeň sa uchádza 11 riaditeľov, do boja ide aj hasič
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Už sme si vzali na mušku vek poslancov, teraz sme sa zamerali na to, čomu sa profesne venujú. Do boja o poslanecké kreslo v mestskom parlamente ide niekoľko učiteľov, právnikov, lekárov, či rôznych riaditeľov. Nájdeme tu však i rôzne iné zaujímavé povolania.

Čo sa týka najčastejšie sa opakujúcej profesie, tak tou je jednoznačne podnikateľ, živnostník. Takýchto uchádzačov o flek poslanca sme napočítali až 22. Druhú priečku povolaní si vyslúžili riaditelia rôznych zariadení, či už škôl alebo firiem. O priazeň voličov sa však bude uchádzať i riaditeľka Tatranskej galérie, domova sociálnych služieb, riaditeľ akadémie vzdelávania, či Správy a údržby ciest PSK za oblasť Poprad.

Na poslaneckej stoličke by chceli sedieť i šiesti učitelia a rovnako toľko právnikov. O tento post sa uchádzajú i traja lekári a jedna detská zdravotná sestra. Na kandidátke však nechýbajú ani štyria študenti a sedem dôchodcov.

Medzi uchádzačmi do popradského parlamentu ale nájdeme i menej tradičné povolania. Takým je bezpochyby práca mediátora, či lektorky osobnostného rozvoja. Kandidovať sa rozhodol i hasič, špecialista v cestovnom ruchu a odborná asistentka na Prešovskej univerzite. Na kandidátke nechýba ani profesionálny športovec, hokejista alebo mládežnícky tréner hokejových brankárov.

Zoznam všetkých kandidátov nájdete TU!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM