Monika Vengrínová Samospráva

Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Poprade

Medzi jednotlivými kandidátmi na poslancov nášho mesta sú poriadne veľké vekové rozdiely. Pozreli sme sa na to, kto je najmladší a kto, naopak, najstarší kandidát v tohtoročných komunálnych voľbách. Vekový rozdiel medzi nimi je naozaj značný.

Ilustračný obrázok k článku Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Poprade
Zdroj: TASR

V tohtoročných voľbách do mestského parlamentu sa o kreslá poslancov bude uchádzať spolu až 149 kandidátov. Tým najmladším je len 21-ročný študent Marek Jackuliak. Ďalších kandidátov, ktorí majú menej ako tridsať rokov, je devätnásť. Kandidátov v rozmedzí tridsať až štyridsať rokov je 25. Štyridsaťdva ľudí uchádzajúcich sa o kreslo poslanca je vo veku od päťdesiat do šesťdesiat a najviac uchádzačov je v rozmedzí rokov štyridsať až päťdesiat. Takých je až 48.

Čo sa týka najstaršieho kandidáta, ten má 67 rokov a je ním dôchodca Eduard Kučkovský. Vekový rozdiel medzí ním a najmladším kandidátom je tak neuveriteľných 46 rokov. V zozname o uchádzačov na post poslanca nájdeme celkovo štrnásť, ktorí majú viac ako šesťdesiat rokov.

Kompletný zoznam kandidátov si môžete pozrieť TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM