Monika Gécziová Kultúra

Posledný aprílový víkend: Čo prinesie v Poprade a okolí?

Pred nami je posledný aprílový víkend a i napriek tomu, že predpoveď počasia nie je práve najideálnejšia, bola by škoda zostať doma. Čo tak si vyraziť na niektoré z podujatí, ktoré ponúka naše mesto a okolie?

Ilustračný obrázok k článku Posledný aprílový víkend: Čo prinesie v Poprade a okolí?
Zdroj: Hasičský záchranný zbor

Festival poľskej kultúry

26. apríla o 14:00 – Podtatranská knižnica, Poprad
Prednáška na tému Poľské veľkonočné tradície v literatúre.

Technik svetového mena Aurel Stodola a jeho rodina

26. apríla o 15:30 – spoločenská miestnosť Mestskej knižnice, Kežmarok
Videoprezentácia Milana Chomu v rámci celoslovenských osláv 160.výročia narodenia Aurela Stodolu. Nové poznatky z jeho života a diela, ktoré neboli doteraz propagované a majú veľký význam pre Slovensko, filozofické dielo Aurela Stodolu a jeho vzťah k východnému Slovensku, fenomén rodiny Stodolovcov, propagácia a popularizácia na Slovensku.

Odile Decq – Horizons

26. apríla o 17:00 – Tatranská galéria, Poprad
Výstava medzinárodne uznávanej francúzskej architektky, urbanistky a akademickej pedagogičky Odile Decq, ktorá v rámci vernisáže príde svoju tvorbu a štúdio predstaviť osobne.

Environmentálna konferencia

26. a 27. apríla od 8:00 – ZŠ s MŠ Tajovského, Poprad
Cieľom podujatia je poskytnúť žiakom príležitosť získať poznatky, postoje, hodnoty a zručnosti potrebné na minimalizovanie a znovupoužívanie odpadov, pretože odpad predstavuje veľký problém súčasného sveta.

Tatra Expo 2019

26. – 28. apríla od 10:00 do 18:00, posledný deň do 14:00 – Aréna, Poprad
20. ročník jarnej výstavy bývania, na ktorej vás čakajú prednášky zdravého životného štýlu, casting Czech&Slovak Photo Girl 2019 či Deň poľskej kultúry s ochutnávkou poľskej gastronómie a Goralskou muzikou.

Hudobný program „Zmysel“

27. apríla o 11:00 – Fraňa Kráľa, Poprad-Veľká
Hudobná skupina mládeže z Popradu – Hope a Martin Pollák pozýva vytvoriť spolu s ňou program na tému „Zmysel“.

FK Poprad – FK Pohronie

27. apríla o 18:30 – NTC, Poprad
26. kolo – boj o postup do 1. ligy.

Koncert Petra Juhása

27. apríla o 20:30 – Tatran pub, Poprad
Peter je hudobník ktorý má za sebou pôsobenie v skupine United5, koncertovanie na väčších aj menších stage-och. Vystupoval aj v uliciach Amsterdamu a či Írskeho Dublinu. Jeho tvorbou sú zmiešané žánre typu pop,folk, reggae a či rock. Vstupné je dobrovoľné.

Zayo & Dalyb

27. apríla o 21:00 – Rock Café, Poprad
Po vydaní debutového albumu „Navždy mladý“ prichádza aj prvá solo tour v rámci Slovenska a Čiech.

XVII. ročník Tatranského Pohára

28. apríla o 8:00 – areál HaZZ, Poprad
Hasičská súťaž v individuálnych disciplínach hasičského športu – beh na 100 m s prekážkami a výstup do 4. podlažia cvičnej veže. Kategórie: muži profesionáli (príslušníci HaZZ,ZHÚ), muži dobrovoľníci (členovia DHZ), ženy, dorastenky, dorastenci.

Otvorenie letnej turistickej sezóny na Hrade Ľubovňa

28. apríla od 9:00 do 19:00 – Hrad, Stará Ľubovňa
Zahájenie letnej turistickej sezóny nielen na hrade, ale aj v ľubovnianskom skanzene. V programe sa predstaví šermiarska skupina Ricasso, Michal Smetanka s dobovou hudbou, Sokoliari sv. Bavona. A vo vojenskom tábore sa môžete tešiť na hru Recept na popravu a otvorenie vojenského tábora s princom, princeznou a hradným šašom.

Hanička a Murko / Koncertné turné jar 2019

28. apríla o 10:00 – Dom kultúry, Poprad
Predstavenie Haničky a Murka je kombináciou živého a dynamického koncertu a divadelného vystúpenia. Je určené pre malé deti – predovšetkým v škôlkarskom veku. Deti sa môžu vyjašiť a pri tanci použiť aj rôzne rekvizity, napr. farebné šatky, strapce či hrkajúce vajíčka. Bábky vedú profesionálni bábkoherci. Do koncertného vystúpenia sú okrem Haničky a Murka aktívne zapojení aj dvaja speváci. Sú zároveň aj v role animátorov – sprevádzajú deti a aktívne ich zapájajú do tancovania a spievania, aby si vystúpenie naplno užili. Vstupné: 5,00 eur – predpredaj, 6,00 eur – na mieste.

Elite Model Look

28. apríla o 15:00 – OC Forum, Poprad
Zúčastnite sa castingu agentúry Elite Bratislava a staňte sa modelkou/modelom! Okrem lukratívnej príležitosti v modelingu získajte lákavé darčeky od partnerov projektu. Módnym dňom Vás prevedie modelka Michaela Kocianová, krásne modelky z agentury Elite Vám predvedú trendy v oblasti účesov a farieb pre rok 2019, Schwarzkopf a Rowenta odborníci Vám tiež poradia ako sa starať o vlasy a ako si ich ľahko a rýchlo upraviť na každú príležitosť.

Rozprávka: Psíčkovo

28. apríla o 16:00 – Mestské kultúrne stredisko, Kežmarok
Detské divadelné predstavenie v podaní profesionálnych hercov Divadla J. Záborského v Prešove. Vstupné 2 eurá.

foto: ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM