Monika Gécziová Šport

Najťažší 400-metrový beh na svete: Na Štrbskom Plese si môžete siahnuť na dno svojich síl

Milujete beh, adrenalín a extrémne výzvy? Čo tak si vyskúšať, aké to je, keď vám srdcový tep vyskočí na 200 úderov za minútu? Zažite najťažšie 400-metrové bežecké preteky na vlastnej koži. Už v lete na Štrbskom Plese.

Ilustračný obrázok k článku Najťažší 400-metrový beh na svete: Na Štrbskom Plese si môžete siahnuť na dno svojich síl
3
Galéria
Zdroj: Redbull

Zažite výhľad z legendárneho velkého skokanského mostíka na Štrbskom Plese a pridajte sa k tisíckam bežcov z dvadsiatich svetových lokalít. Red Bull 400 sa tento rok pobeží až v sedemnástich krajinách sveta od Kazachstanu cez Česko, Poľsko, Taliansko, Fínsko až po Južnú Kóreu. A výnimkou nebude ani Slovensko, kde sa najťažší 400-metrový beh uskutoční v sobotu 3. augusta na Štrbskom Plese.

„Red Bull 400 je svetová séria najťažších behov na strmých skokanských mostíkoch. Lokality, v ktorých sa preteky organizujú, podliehajú jedinému pravidlu, a to, že „štyristovka“ sa môže uskutočniť iba na kopcoch určených k zoskokom na lyžiach alebo na samotných výškových skokanských mostíkoch,“ vysvetľuje princíp súťaže komunikačná manažérka Red Bull Monika Viňanská.

Na Štrbskom Plese, konkrétne na mostíku K-120 (HS 136) mali preteky premiéru minulý rok, keď trasu odbehlo viac jako 600 účastníkov. „V mužskej kategórii zvíťažil slovenský rýchlik Tomáš Čelko, ktorý sa špecializuje na beh na výškové budovy a skokanské mostíky. Po svoje domáce víťazstvo si vybehol v skvelom čase 3:40 min. Prvé miesto v ženskej kategórii si z Vysokých Tatier odniesla Kristína Néč-Lapinová. Mostík vybehla v čase 4:38 min. a stala sa tak prvou Slovenkou, ktorá sa na tomto podujatí postavila na najvyšší stupienok víťazov,“ uviedla Viňanská a dodala, že registrácia na tento nejkratší a najextrémnejší globálny 400-metrový beh sa začne už čoskoro.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM