Peter Handzuš Rôzne

Pozor na zmenu značenia: Jednosmerka, zakázaný prejazd a v zálohe policajti

Hlavne domáci vodiči majú problém s jazdou touto ulicou v protismere. Stretnutie s policajnou hliadkou už nemusí skončiť len pohovorom.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na zmenu značenia: Jednosmerka, zakázaný prejazd a v zálohe policajti
12
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Vo Svite je od 1. septembra v platnosti nová organizácia dopravy na ulici Komenského a ulici Ivana Krasku. Ulica pred školou je jednosmerná a naopak, jednosmerka za školou je sprejazdnená v obidvoch smeroch.

“Ako pred každou školou, aj pred Základnou školou na ulici Komenského je každé ráno veľmi rušno a počas najkritickejších 20 minút tam obojsmerne prúdi množstvo áut so školákmi, ktorí vyskakujú priamo na cestu. Kým niektoré autá ešte len zastavujú, ďalšie už odchádzajú, iné cúvajú a do toho kráčajú rodičia s deťmi. Pre zachovanie bezpečnosti detí navštevujúcich základnú školu bolo potrebné zo strany mesta nájsť schodné riešenie a po vypracovaní projektovej dokumentácie a jej odsúhlasení Okresným dopravným inšpektorátom pristúpiť k úpravám miestnych komunikácií v okolí školy,” uviedla dôvody tejto zmeny PR manažérka mesta Svit Lenka Faixová.

Na ulici Komenského bolo vyznačených deväť parkovacích miest a takisto žlté čiary neumožňujúce parkovanie mimo vyhradených parkovacích miest. Vodorovným dopravným značením je vyznačená aj zastávka autobusu pred bránou základnej školy. “Účastníci cestnej premávky sú na ulici Mierovej a ulici Štúrovej upozornení na zmenu organizácie dopravy piatimi dopravnými značkami, ktoré budú na týchto miestach osadené približne dva mesiace,” dodala Lenka Faixová.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM