Martin Sýkora Rôzne

Prázdninová detská univerzita: Malí Popradčania sa majú na čo tešiť!

Po prvýkrát dnes (10.7.) v Poprade otvorila svoje brány Detská univerzita Poprad, ktorá nie je o známkach a písomných skúškach - je o nezabudnuteľných zážitkoch.

Ilustračný obrázok k článku Prázdninová detská univerzita: Malí Popradčania sa majú na čo tešiť!
Zdroj: Mesto Poprad

Ide o spoločný projekt mesta Poprad, občianskeho združenia Apolon, Univerzity Mateja Bela, základných škôl mesta Poprad a súkromnej školy Life Academy. Do prvého turnusu nastúpilo spolu 53 detí.

„Prvá naša spoločná cesta povedie do Štátneho archívu v mestskej časti Popradu v Spišskej Sobote, kde sa deti dozvedia veľa zaujímavého o histórii nášho mesta. Vedomosti budú môcť deti zúročiť už popoludní, kedy si budú zakladať cestovnú kanceláriu a vďaka nej predstavovať naše mesto. Súčasťou dnešného programu budú aj prednášky Keby som bol primátorom, v ktorých bude reč najmä o tom, čo by deti vo svojom meste chceli,“ uviedla vedúca univerzity Ingrid Lindemanová z občianskeho združenia Apolon.

Program univerzity bude pokračovať do piatka (14.7.). Deti sa zúčastnia viacerých aktivít, medzi nimi napríklad exkurzie v miestnej televízii či absolvujú stretnutie s hokejistom Petrom Bondrom.

„Pre deti je pripravená aj exkurzia v astronomickom ústave na Skalnatom plese či exkurzia Horskej záchrannej služby v Tatranskom národnom parku,“ priblížila organizátorka podujatia Soňa Svienta.

Druhý turnus letnej univerzity v podtatranskej metropole sa uskutoční aj v auguste, a to od 21. do 25. augusta.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM