Dominika Pacigová Kultúra Správy

Prázdniny v plnom prúde: Mladí čitatelia si užívajú dopoludnia v knižnici

Knihovníčky ani v priebehu leta nezaháľajú a pripravujú rôzne aktivity. Deti majú možnosť zabaviť sa, ale i niečo nové sa naučiť.

Ilustračný obrázok k článku Prázdniny v plnom prúde: Mladí čitatelia si užívajú dopoludnia v knižnici
5
Galéria
Zdroj: L. Kocúnová/V. Kozubová

Mestská knižnica vo Svite pripravila program pre deti a mládež počas letných prázdnin. Okrem spolupráce s Centrom voľného času organizujú aj Prázdninové dopoludnia, ktoré sa konajú v stredu.

Rozširujú si slovnú zásobu

Ich cieľom je spestriť a spríjemniť prázdninové dni. „Deti majú možnosť čítať zaujímavé príbehy z detských knižiek. Okrem toho hrajú rôzne hry a prostredníctvom kvízov si overujú vedomosti. Prvé prázdninové stretnutie sme zorganizovali minulý týždeň. Boli sme veľmi milo prekvapené, koľko detí prišlo,“ uviedla knihovníčka Viktória Kozubová.

Do knižnice zavítali čitatelia, ktorí navštevujú inštitúciu častejšie, ale i takí, ktorí sa o podujatí dozvedeli od kamarátov. „Sme rady, že ich aspoň na chvíľu odtrhneme od tabletov, počítačov i mobilov,“ prezradila Kozubová. „Tým, že čítajú knihy, zlepšuje sa im predstavivosť aj slovná zásoba. Je to úplne iné, ako keď pozerajú filmy. Aj preto organizujeme v knižnici rôzne aktivity či besedy počas celého roka,“ pridala sa knihovníčka Lýdia Kocúnová.

Venujú sa rôznym témam

Spolupracujú aj s Centrom voľného času vo Svite. Pre deti, ktoré sú v prímestskom letnom tábore, pripravili zaujímavý program. „Snažíme sa vymýšľať témy, ktoré zaujímajú mladšie generácie. Tentokrát sme deťom čítali z knihy Kapitán Padák. Druhú časť dňa sme venovali Slovensku, a to prírodným a kultúrnym pamiatkam,“ povedala Kozubová.

Mladí Sviťania majú o podujatia v knižnici záujem. „Aj napriek tomu, že Svit je menším mestom a deti sú s rodičmi na dovolenkách, prázdninové aktivity ich lákajú,“ uzavrela Kocúnová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM