Hokej

Smola pre kľúčových hokejistov Popradu: Dve opory sužujú zranenia, sezóna sa im skončila

Pre hokejistov HK Poprad Daniela Brejčáka a Dávida Skokana sa prebiehajúca sezóna skončila predčasne.

Ilustračný obrázok k článku Smola pre kľúčových hokejistov Popradu: Dve opory sužujú zranenia, sezóna sa im skončila
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Do zostavy „kamzíkov“ sa v nej nevrátia pre pretrvávajúce zdravotné problémy. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

„U Dana Brejčáka prešlo päť mesiacov od operácie, ale rekonvalescencia je dlhšia a bohužiaľ sa v tejto sezóne už nepredstaví v našom drese. Pre nás je to citeľná strata už od začiatku sezóny. Patril by k našim najlepším obrancom,“ povedal riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi. Brejčák nenastúpil v prebiehajúcom ročníku ani na jeden zápas, v zostave tímu chýba od play off 2022.

V Bystrici zažiaril

„Som päť mesiacov od operácie kolena a ešte mám jeden pred sebou. Už chodím aj na ľad, behám, pokračujem v tréningu a, samozrejme, chodím do posilňovne,“ povedal Daniel Brejčák.

Útočník Dávid Skokan nastúpil v sezóne 2022/23 do 38 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 6 gólov a 12 asistencií.

Najviac zažiaril 28. decembra, keď k víťazstvu na ľade Banskej Bystrice 4:1 prispel premiérovým hetrikom v mužskom hokeji. Ďalšie body však už v prebiehajúcom ročníku nepridá.

V utorok ho čakala operácia, po ktorej by sa mal zotavovať dva mesiace.

Kto ešte chýba

„Na Slovane mi puk zranil pravú nohu. To sa lieči konzervatívne, ale ešte predtým som si prisadol v páde ľavú nohu, ktorá si vyžiada operáciu. Sezóna sa pre mňa skončila,“ potvrdil Skokan.

V nedávnych zápasoch chýbali popradskému trénerovi Petrovi Mikulovi aj brankár Anthony Peters, obranca Matic Podlipnik a útočník Nick Jermain.

HK Poprad informoval, že trojica by sa mala vrátiť ešte do konca základnej časti, ktorá sa pre „kamzíkov“ skončí nedeľňajším zápasom v Michalovciach. Tím sa pokúsi v zvyšných dvoch dueloch zabojovať o priamu časť vo štvrťfinále play off.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM