Rôzne

Predchádza tomu detailná príprava: Poprad opäť rozkvitol do krásnych jarných farieb, FOTO

Jarná výzdoba mesta rozkvitla tento rok približne o 3 týždne skôr ako po ostatné roky.

Ilustračný obrázok k článku Predchádza tomu detailná príprava: Poprad opäť rozkvitol do krásnych jarných farieb, FOTO
11
Galéria

Poprad aj tentokrát rozkvitol do nádherných farieb jari. Pracovníci vysadili vyše 21-tisíc kusov cibúľ ešte v septembri minulého roku len na hlavnom kruhovom objazde. Ďalšie tisícky na ostatných priestranstvách. Mesto Poprad o tom informuje na sociálnej sieti.

Cibule sú privezené priamo z krajiny tulipánov; Holandska.

„Túto jar v meste kraľujú klasické farby – červená, biela, žltá a ostatný mix farieb. Sú na veľkom kruhovom objazde, na Námestí sv. Egídia, na sídlisku JUH pri Kostole sv. Cyrila a Metoda, na Štefánikovej ulici, Ul. Levočskej, v predstaničnom parku a ostatných kruhových objazdoch vrátane mestských častí. Súčasťou jarnej výsadby je aj Allium – cesnak obrovský, či Fritillaria – Korunkovka kráľovská. Jarná výzdoba mesta rozkvitla tento rok približne o 3 týždne skôr ako po ostatné roky,“ uviedla vedúca oddelenia životného prostredia MsÚ v Poprade Daniela Gerčák Polaštiková.

Detailná príprava

Po odkvitnutí tulipánov sa cibule vyberú, poškodené vytriedia a zvyšok sa po očistení uskladní.

Pred jesenným vysádzaním sa následne doplnia požadované počty cibuliek.

Tulipány po odkvitnutí nahradia letničky. Tie sú vysádzané po celom meste, teda všade tam, kde sú kvetinové záhony a mobilná zeleň. Výsadbe letničiek, rovnako ako pri výsadbe tulipánov, predchádza detailná príprava.

„Každý záhon má svoj vlastný grafický návrh s druhmi kvetín, počtom kusov a farebným zložením. Letničky začneme sadiť už v tomto týždni do mobilných nádob a všade tam, kde nie sú vysadené tulipány. Tie kvitnú prakticky až do konca septembra,“ doplnila Daniela Gerčák Polaštiková.

Tulipány i ďalšie kvetiny už skrášľujú mesto Poprad
11
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM