Peter Handzuš Basketbal

Predvianočný basketbal vo Svite: Iskra privítala suseda z tabuľky

Iskra Svit aj MBK SPU Nitra sú momentálne v tej časti tabuľky, kde sú tímy s negatívnou zápasovou bilanciou. Pred sobotným zápasom mala Nitra na konte štyri víťazstvá a Svit päť. Domáci na zápas nastúpili povzbudení víťazstvom v Karlovke a nechceli nič nechať na náhodu.

Ilustračný obrázok k článku Predvianočný basketbal vo Svite: Iskra privítala suseda z tabuľky
Foto: Branislav Babjak

Do posledného domáceho zápasu pred Vianocami nastúpila Iskra Svit nabudená a hráči si nepripúšťali žiadne zaváhanie. V drese Iskry sa prvýkrát doma predstavila nová posila Svitu, srbský pivot Slobodan Božovič, ktorý si svojou hrou veľmi rýchlo získal sympatie publika.

Zápas držali domáci hráči tentoraz pevne vo svojich rukách a aj keď prišlo viacero chvíľ, kedy poľavili v koncentrácii, zápas skončil ich zaslúženým víťazstvom. Čerešničkou by už bola len stovka nastrieľaná v súperovom koši. „V tomto zápase sme od začiatku šlapali. Bolo to o dvadsať bodov, no potom sme trocha poľavili. Ale nakoniec to bolo slušné. Stovka sa už pýtala, ale nevadí. Sme radi, že ku koncu roka sa nám začalo dariť. Teraz si chceme trocha cez sviatky oddýchnuť a potom by sme chceli pokračovať v tom, čo sme začali,“ zhodnotil zápas hráč Iskry Svit Roman Findura.

Premiéru v Eurovia Slovenskej basketbalovej lige v sobotu zažil 17-ročný Tomáš Gajan, ktorý v prvých minútach, v ktorých nastúpil za A tím stihol hodiť jednu trojku a premeniť jeden trestný hod. „Bol som príjemne prekvapený. Bol to veľký zážitok a veľká skúsenosť. Ďakujem trénerovi, že mi dal šancu. Dúfam, že budúci rok sa mi podarí presadiť a budem súčasťou A tímu,“ povedal po úspešnej premiére Tomáš Gajan.

Iskra Svit – MBK SPU Nitra 98:66 (20:15,26:11,­25:24,27:16)
Najviac bodov: Myles 22, Petrucelli 19, Young 15 – Simič 18, Štefek 14, Pejovic 13, Stojanov 8

Predvianočný basketbal vo Svite: Iskra privítala suseda z tabuľky
33
Galéria
Foto: Branislav Babjak
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM