Monika Vengrínová Rôzne

Predvianočný čas otvára i naše srdcia: Pomôžme deťom v detských domovoch tým, čo už nepotrebujeme

Dvaja mladí popradskí študenti sa rozhodli nemyslieť len na seba, či svojich blízkych, ale v tomto predvianočnom čase chcú urobiť radosť aj tým, ktorí veľa šťastia v živote nemajú. Použitými hračkami a oblečením môžete deťom v detských domovoch pomôcť aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Predvianočný čas otvára i naše srdcia: Pomôžme deťom v detských domovoch tým, čo už nepotrebujeme
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Čas, kedy sa každý ženie za nákupmi darčekov pre svojich najbližších a obchody a ulice sú preplnené ľuďmi nasávajúcimi predvianočnú atmosféru, sa mladí študenti z Popradu rozhodli pomôcť iným a vyzvať všetkých ľudí s dobrým srdcom na pomoc deťom v detských domovoch.

„Organizujeme zbierku hračiek a oblečenia pre deti. Našim cieľom je osloviť všetkých ľudí, ktorí by takýmto spôsobom chceli pomôcť deťom v detských domovoch, ale z nejakého dôvodu tak doteraz nespravili. Tým najdôležitejším dôvodom však je pripraviť bohatého Ježiška deťom ktoré nemajú možnosť tráviť Vianoce s vlastnou rodinou,“ uviedol jeden z organizátorov zbierky Jozef Falis s tým, že samozrejmosťou je zbieranie len čistého, nie značne opotrebeného a nositeľného detského oblečenia a hračiek bez akýchkoľvek vád. Vítané sú pravdaže aj nové veci a hračky.

Zbierka sa bude konať v nedeľu 21. decembra, pričom veci budú organizátori zbierať osobne od darcov alebo po individuálnej dohode. Darcovia však majú možnosť oblečenie a hračky odovzdať i priamo v jednom z detských domovov, ktoré o pomoc prejavili záujem. Ide o detský domov v Kráľovej Lehote, kde organizátori pôjdu darované veci odovzdať v pondelok 22.decembra a o detský domov v Spišskom Štiavniku, ktorý sa otvára až po Troch kráľoch, čiže k odovzdaniu vecí dôjde 7.januára.

„Veci budú rozdelené na polovicu, aby ani jeden z domovov nebol ukrátený. Ak sa niekto rozhodne pridať sa k nám, uvítame každú pomocnú ruku. Za každý dar alebo pomoc už teraz ďakujeme“ dodal Falis.

Na odovzdaní darov alebo prípadnej pomoci sa môžete s organizátormi dohodnúť na facebookovej stránke Vianočná zbierka pre detské domovy

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM