Lucia Lauková Správy

Predvianočný víkend bude upršaný: Na Štedrý deň môže byť až 11 °C

Cez víkend bude na mnohých miestach intenzívne pršať a miestami sa môže tvoriť poľadovica. Sneh sa bude rýchlo topiť.

Ilustračný obrázok k článku Predvianočný víkend bude upršaný: Na Štedrý deň môže byť až 11 °C
Zdroj: Pixabay.com

Výrazné oteplenie, ktoré nás čaká pred Vianocami neprinesie len vyššie teploty, ale podľa imeteo.sk aj výdatnejšie zrážky, ktoré budú prevažne dažďové. Tie budú mať mať negatívny efekt na výskyt snehovej pokrývky, ktorá sa bude najmä na západe a juhu Slovenska veľmi rýchlo topiť.

„Keďže teploty budú vysoko nad nulou, zrážky budú snehové len vo vyšších polohách na severe Slovenska,“ dodáva portál. Zo soboty na nedeľu a v nedeľu má dopoludnia na mnohých miestach pršať, ojedinele sa má podľa portálu vyskytovať aj mrznúci dážď a prebiehať bude tvorba poľadovice.

„Najviac zrážok sa očakáva na severe a severozápade Slovenska, kde môže do nedele rána napršať 10 až 30 mm,“ píše portál.

Následne k nám podľa imeteo.sk začne prúdiť relatívne chladnejší morský vzduch, v ktorom sa budú tvoriť prehánky, ktoré budú taktiež prevažne dažďové, vo forme snehu budú len na severe.

„Na Štedrý deň by mal cez naše územie postupovať teplý front, za ktorým k nám bude prenikať veľmi teplý vzduch a najmä na západe môžu teploty dosiahnuť +8 až +11 °C. Na strednom a východnom Slovensku bude chladnejšie, od +2 do +7 °C,“ predpovedá imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM