Peter Handzuš Krimi

Premiérka Radičová dostala farebný sud na dažďovú vodu

Na záver svojho víkendového pracovného programu v Prešovskom kraji sa predsedníčka vlády SR Iveta Radičová zúčastnila dnes na poludnie v obci Hranovnica (okres Poprad) na spoločensko-kultúrnom podujatí Osud vody.

Tento výchovno – vzdelávací projekt, nad ktorým prevzala premiérka záštitu, má naučiť ľudí zmeniť prístup k ochrane vôd a užívaniu prírodných zdrojov.
Originalita myšlienky spočíva v spopularizovaní myšlienky zbierať dažďovú vodu zo striech domov do sudov, ktoré umelecky stvárnili deti z obce, a tak prispieť k ochrane pred povodňami, suchom i klimatickou zmenou. Farebných sudov, na ktoré finančne prispel Úrad vlády SR, bolo symbolicky 112 ako číslo linky záchrany. Organizátori jeden zo sudov darovali premiérke Ivete Radičovej a druhý dostal vedúci Úradu vlády SR Viktor Nižňanský.
Radičová pripomenula, že vláda schválila program revitalizácie krajiny a integrovaného manažmentu povodí SR. Ten má nielen preventívny charakter, ale postupne navráti nášmu územiu takú podobu, ktorá nebude ohrozujúca a navyše počas najbližších troch rokov postupne vytvorí takmer 3000 pracovných miest.
Podujatie Osud vody sa začalo 12. 12. 2010 o 12 h, čím chceli organizátori vyjadriť, že je najvyšší čas zmeniť prístup človeka ku krajine. Na podujatí sa zúčastnili aj starostovia z okolitých obcí, u ktorých sa realizujú alebo budú realizovať projekty protipovodňovej ochrany.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM