Správy

Pri futbalovom ihrisku v Strážach pribudla tribúna: Niečo tu však ešte chýba

Na futbalovom ihrisku v popradskej mestskej časti Stráže pribudla tribúna aj unimobunky so sociálnym zázemím pre hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Pri futbalovom ihrisku v Strážach pribudla tribúna: Niečo tu však ešte chýba
2
Galéria
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Ešte v roku 2020 tu dokončili hraciu plochu s umelou trávou, ktorej výstavbu za takmer milión eur financoval Slovenský futbalový zväz (SFZ). „Pri otvorení sme zistili, že tu chýba tribúna pre divákov, ktorí museli pozerať futbal spoza plota. Dohodli sme sa so SFZ a zmenila sa koncepcia ihriska. Presunuli sa striedačky a na ich mieste vyrástla tribúna pre 108 fanúšikov,“ uviedol primátor Popradu Anton Danko.

Chýbajúce osvetlenie

Podľa neho je tak futbalové ihrisko v Strážach kompletne dokončené a už doň nebude potrebné v najbližších rokoch investovať ďalšie peniaze. Náklady na výstavbu tribúny sa vyšplhali na 67.000 eur, ďalších 87.000 eur šlo na tri unimobunky, v ktorých sa nachádzajú šatne a sprchy s toaletami.

Ešte tu chýba osvetlenie, ale k tomu možno pristúpime v budúcnosti,“ dodal primátor.

Vedľajšia trávnatá plocha futbalového ihriska funguje na tréningy, teraz v zime aj na korčuľovanie a hokej. Predseda futbalového klubu v Strážach Mikuláš Vojtovič uviedol, že v klube majú aktuálne 120 detí, osem mládežníckych družstiev a jedno dospelé mužstvo.

Máme osem trénerov, rodičia k nám deti veľmi radi dávajú, pretože to má úroveň, už teraz začíname s tréningami, o členstvo v klube je veľký záujem. Teraz sa vďaka investíciám tento priestor zveľadil, do budúcna sa tu dá na ploche vedľa postaviť aj multifunkčné ihrisko,“ dodal Vojtovič.

Tréningová hokejová hala

Samospráva v najbližšej dobe neplánuje investovať do obnovy futbalových či iných ihrísk na území mesta.

Vlani odovzdala radnica do užívania multifunkčné ihrisko pri Základnej škole na sídlisku Juh a aktuálne sa dokončuje nová tréningová hokejová hala vedľa zimného štadióna.

Tá by mala byť dokončená v marci, predĺžilo sa to pre pandémiu a pre nedostatok materiálu. Je tam ešte otázka ceny, ale my na zvýšenie nepristúpime. Tréningy by mali byť od mája, nová hala bude v prevádzke celoročne a prioritne bude určená pre mládež. Pre šport sme aj vlani urobili dosť veľa, tento rok nie je nič väčšie v pláne, máme iné priority,“ uzavrel Danko.

OBRAZOM: Nová tribúna na futbalovom ihrisku v Strážach
2
Galéria
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM