Martin Sýkora Rôzne Správy

Príbeh ako z filmu: Zranený Poliak sa stretol so svojím záchrancom

Poľský návštevník Tatier mal vo veľhorách problémy. Jeho záchrancom sa stal aj štvornohý pomocník, s ktorým sa stretol tvárou v tvár.

Ilustračný obrázok k článku Príbeh ako z filmu: Zranený Poliak sa stretol so svojím záchrancom
Zdroj: Nemocnica Poprad

Najlepším scenáristom je život sám. Rozprávať by o tom vedel mladý Poliak, ktorý na návštevu Vysokých Tatier určite nezabudne. Dve noci strávil vo Vysokých Tatrách. Pri schádzaní z Končistej utrpel za neznámych okolností úraz.

„Mladého muža hľadali záchranári HZS spolu s Letkou Ministerstva vnútra SR na výzvu matky hľadaného. Dve chladné noci prežil zranený a v bezvedomí, aby ho nakoniec našiel služobný pes HZS Beny,“ informovala hovorkyňa Nemocnice Poprad, a.s. Sylvia Galajda.

Pacient bol dnes (v piatok 23. 9.) predpoludním po liečbe v popradskej nemocnici transportovaný do nemocnice v mieste bydliska. Jeho túžbou pri odchode zo Slovenska bolo stretnúť sa so svojim záchrancom Benym i jeho psovodom.

„Toto stretnutie sme pacientovi pred cestou domov s radosťou umožnili a zároveň sme mu popriali skoré uzdravenie,“ dodala Galajda. Dojímavé stretnutie dokázalo viacero zákonitostí. Prvou je, že nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch. Po druhé, záchranca nemusí mať práve uniformu a špičkové vybavenie, stačí, keď má na to nos.

PREČÍTAJTE SI: Po turistovi vo Vysokých Tatrách pátrali tri dni. Našiel ho záchranársky pes

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM