Peter Handzuš Hokej

Primátor Danko k odchodu Leva: Aj tak im držím palce

Vedenie Českého zväzu ľadového hokeja (ČSLH) vo štvrtok schválilo možnosť, aby v Česku sídlil a pôsobil klub medzinárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Sťahovaniu tímu HC Lev z Popradu do Prahy tak už nič nebráni v ceste.

** „Čo môžem k tomu povedať, je to ich rozhodnutie. Snáď v kontexte toho, čo sa teraz deje, tak HC Lev zostal dlžný mnohým podnikateľom nemalú finančnú čiastku. Verím, že bude naplnený reglement KHL, a že im nedovolia hrať súťaž, kým nezaplatia k 30. júnu všetky svoje podlžnosti. Napriek tomu im držím palce, i keď som sklamaný, že odišli po roku, pričom sme boli dohodnutí minimálne na päť rokov. Porušili všetky dohody a odišli, takže nám zostáva jedno, aby sme zabezpečili KHL prostredníctvom HK Poprad,“** uviedol pre TASR primátor Popradu Anton Danko.

Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy zhruba pred týždňom prijalo žiadosť HK Poprad o vstup do nadnárodnej súťaže. „Momentálne sa zháňajú finančné prostriedky. Je dobrý krok od vedenia KHL, že už nebudú akceptovať iba podpísané zmluvy, čo sa týka sponzorských zmlúv od jednotlivých klubov. Tak ako to bolo v prípade HC Lev, že mal síce naplnené zmluvy v určitom objeme, ale reálne ich asi sponzori nikdy nenaplnili a tým pádom vzniklo aj to, že dĺžia cez milión eur popradským podnikateľom a firmám. Je správne že vedenie KHL žiada od nového ročníka nielen zmluvy, ale i bankové záruky klubov, budeme to mať o ťažšie, ale myslím si, že je to dobré. Pracujeme na finančných prostriedkoch a zháňame generálneho sponzora. Pokiaľ nezoženieme daný finančný obnos, tak povieme prečo sa to nepodarilo a zmierime sa s tým, ale urobíme všetko preto, aby sme to skúsili naplniť,“
skonštatoval Danko.

Nový vlastník HC Lev, spoločnosť ČKD Group, dostala chuť hrať v Prahe, čo by z ich pohľadu mala byť jednak prestížnejšia adresa než Poprad a nemenej dôležitým aspektom je oveľa väčší priestor pre obchodné aktivity.

HC Lev sa tak presťahuje do O2 Arény v Prahe, súčasne bude hrať juniorský klub z Karlových Varov v mládežníckej MHL. O rozhodnutiach výkonného výboru ČSLH informoval prezident ČSLH Tomáš Král.

VV ČSLH tiež na štvrtkovom rokovaní rozhodol, že neuzavrie novú zmluvu s Asociáciou profesionálnych klubov ľadového hokeja o riadení extraligy. Od 1. júna tohto roku bude najvyššiu súťaž riadiť sám zväz. Na pozíciu riaditeľa od mája nastúpi Josef Řezníček.

Text: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM