Správy

Primátor Danko sa musel vzdať funkcie: Ide o dobrú vec a snahu získať titul mesto športu

Mesto Poprad bude rekonštruovať telocvičňu na Základnej škole Komenského takmer za dva milióny eur. Okrem žiakov ju využíva viacero športových organizácií.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Danko sa musel vzdať funkcie: Ide o dobrú vec a snahu získať titul mesto športu
Zdroj: Mesto Poprad

Mesto Poprad bude rekonštruovať telocvičňu na Základnej škole (ZŠ) Komenského takmer za dva milióny eur. Viac ako jeden milión eur získalo mesto na projekt nenávratný finančný príspevok (NFP) od Fondu na podporu športu, spoluúčasť mesta má predstavovať takmer 760-tisíc eur.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Rozsiahla rekonštrukcia telocvične, ktorú okrem žiakov školy využíva viacero športových organizácií, je jedným z krokov smerujúcich k získaniu titulu Európske mesto športu 2023, informovalo mesto na svojej internetovej stránke.

Čo zmodernizujú

„V rámci rekonštrukcie telocvične sa pristaví nové jadro so samostatným schodiskom, ktoré zabezpečí typologicky vhodné komunikačné prepojenie prízemia a poschodia objektu. Zrekonštruujú a vymenia sa rozvody elektrickej energie, osvetlenia, ako aj vykurovacích telies,“ priblížilo mesto s tým, že modernizovať sa má aj vzduchotechnika či požiarna signalizácia. Obnovu má podstúpiť aj exteriér telocvične.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

„Rekonštrukcia a modernizácia telocvične ZŠ Komenského prebehne počas letných mesiacov, aby od začiatku nového školského roka mohli žiaci i športovci naplno využiť pre svoju činnosť opravený a zmodernizovaný objekt,“ doplnila samospráva s tým, že zhotoviteľom stavby bude spoločnosť Dag Slovakia.

Vzdal sa funkcie

Ako v súvislosti s projektom podotkol primátor Anton Danko, v snahe získať od Fondu na podporu športu NFP na rekonštrukciu telocvične sa vzdal svojej funkcie člena dozornej rady fondu.

„Som veľmi rád, že toto rozhodnutie sa mi vyplatilo a Poprad tak mohol získať jeden milión eur na dobrú vec,“ skonštatoval.

Viac správ z Popradu:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM