Rôzne

Pripravte sa na pekelnú horúčavu: Počas budúceho týždňa môže byť až 36 stupňov!

Milovníci letných radovánok sa majú na čo tešiť. Počas nasledujúceho týždňa sa nám na viacerých miestach bude žiadať relax pri vode.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na pekelnú horúčavu: Počas budúceho týždňa môže byť až 36 stupňov!
Zdroj: TASR

Meteorológovia očakávajú príchod extrémne teplého počasia. Hodnoty, ktoré predpovedajú, sme ešte počas aktuálnej sezóny na Slovensku nezaznamenali. “Doteraz sme na našom území zaznamenávali tropické teploty maximálne okolo hranice +34 °C, no numerické modely sú si už takmer isté, že budúci týždeň by teploty na našom území mali prekonávať hranicu +35 °C,“ informuje portál imeteo.sk.

Už tento týždeň by mali teploty prekonávať hranicu 30 stupňov. Maximálne teploty by sa však mali pohybovať okolo hranice +33 °C. “Do našej oblasti sa totiž bude dostávať teplý vzduch od východu. Až keď sa v priebehu budúceho týždňa začne prúdenie meniť na juhovýchodné a postupne južné, tak budú teploty rásť aj nad magickú hranicu +35 °C,“ dodáva imeteo.sk.

Podľa portálu sa však nasledujúce hodiny budú niesť v znamení rôznorodého počasia: “Buď nás totiž čakajú horúčavy a sucho alebo silné búrky, ktoré budú sprevádzané prívalovými zrážkami a krúpami.“

Príchod extrémne teplých dní sa očakáva už onedlho. “Nad hranicu +35 °C by sa teploty na našom území mali dostať už na začiatku budúceho týždňa. Potom by výraznejšiemu vzostupu teplôt mali zabrániť silnejšie búrky, no stále budú teploty nad tropickou hranicou +30 °C,“ informuje imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM