Rôzne

Prístavba MŠ na Podtatranskej ulici? Hotová by mala byť do konca roka, FOTO

Prístavbu škôlky na Podtatranskej ulici v Poprade by mal zhotoviteľ dokončiť ešte v tomto roku. Pozrite si aj fotky z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Prístavba MŠ na Podtatranskej ulici? Hotová by mala byť do konca roka, FOTO
3
Galéria
Zdroj: TASR

Uviedla to vedúca odboru výstavby na Mestskom úrade vo Svite Kristína Horáková s tým, že lehota výstavby je podľa zmluvy päť mesiacov od odovzdania staveniska, pričom práce sa začali v júli.

Realizácia projektu teda určite potrvá aj počas nového školského roka, avšak prevádzku materskej školy (MŠ) by to nemalo obmedziť. „Požadovali sme robiť práce, ktoré súvisia aj s ostatnými priestormi, počas letných prázdnin, keď nefunguje škôlka. Práce na novom pavilóne – prístavbe, sa môžu robiť aj počas prevádzky. Ak by nastali nejaké komplikácie, budeme ich riešiť priebežne,“ ubezpečila vedúca odboru školstva, mládeže a športu Edita Pilárová.

O koľko sa zvýši kapacita?

V areáli sa budujú dve nové triedy, kapacita tohto predškolského zariadenia by sa tak mala zvýšiť približne o 44 detí. Od septembra tak bude škôlku navštevovať približne 170 detí, po prístavbe to bude až 210 detí. „Celkové oprávnené výdavky na projekt zahŕňajú stavebné práce, projektovú dokumentáciu skutočného vyhotovenia stavby, stavebný dozor, interiérové vybavenie na projekt a podobne. Podľa uzatvorenej zmluvy o diele sú náklady na samotnú stavbu vo výške 486.000 eur,“ doplnila Horáková.

V tomto roku už mesto Poprad neplánuje rekonštruovať žiadnu ďalšiu MŠ, nedávno sa ukončili práce na škôlke na Tranovského ulici a začala sa prístavba MŠ na Podtatranskej ulici. Schválené však boli kapitálové výdavky na projekt rekonštrukcie škôlky na Lidickej ulici v Matejovciach, z ktorého vzíde požadovaná suma. Realizáciu predpokladá radnica po schválení mestskými poslancami v rokoch 2020 až 2021.

Dokopy 17 škôlok

Mesto má v zriaďovateľskej pôsobnosti 12 materských škôlok, v Poprade okrem toho pôsobí aj päť súkromných predškolských zariadení.

„Tento počet je postačujúci, mesto prijíma deti od 2,5 roka veku, pričom škôlka je určená pre deti od troch do šiestich rokov, výnimočne aj mladšie. Naše mesto je jedno z mála miest, ktoré prijímajú aj takéto deti,“ zdôraznila Pilárová s tým, že údaj o presnom počte detí, ktoré budú jednotlivé škôlky navštevovať, bude známy až po polovici septembra.

OBRAZOM: Pozrite si priebeh realizácie prístavby v MŠ na Podtatranskej ulici
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM