Tlačové správy

Projekt Bezpečné školy prišiel do cieľa: Pozrite, ako vyzerá nebezpečný internet podľa niektorých detí

Telekomunikačný operátor Slovanet pripravil spolu so svojimi partnermi školský projekt Bezpečné školy, v rámci ktoréhomali žiaci základných škôl za úlohu stvárniť pojem „(ne)bezpečný internet“.

Ilustračný obrázok k článku Projekt Bezpečné školy prišiel do cieľa: Pozrite, ako vyzerá nebezpečný internet podľa niektorých detí
Zdroj: Webnoviny.sk

Víťazné školy z Popradu, Veľkého Medera a Bratislavy získajú už túto jeseň komplexnú ochranu svojho virtuálneho a fyzického priestoru a stanú sa tak prvými skutočne bezpečnými školami na Slovensku.

Celoslovenský projekt Bezpečné školy má za cieľ pomôcť základným školám vytvoriť pre svojich žiakov bezpečné prostredie celej školy. Výherný balík zahŕňa bezpečnostný kamerový systém od Slovanetu (Kamerydo vrecka), internetové pripojenie, hardvérové zabezpečenie siete a tablety od spoločnosti Gigaset. Každý výherca alebo žiak z výhernej triedy dostane tiež antivírusový produkt ESET SmartSecurity od spoločnosti ESET na 1 rok zadarmo. Okrem toho sú pre žiakov pripravené aj exkurzie do spoločnosti ESET, kde sa o bezpečnosti dozvedia viac aj formou zaujímavej prezentácie.

Prihlásiť sa mohli žiaci oboch stupňov základných škôl, a to buď ako jednotlivci, skupiny alebo celé triedy. Dokopy sa zapojilo 27 škôl a zaslali spolu viac ako 270 projektov. Rozdelené boli do troch kategórií podľa formy vypracovania zadania:

  1. skupina – výtvarná tvorba, výherca:„Naša bezpečná sieť“,žiaci 3.B, Základná škola s materskou školou, Tajovského ulica 2764/17 Poprad
  2. skupina – písomná tvorba, výherca: „Ako žijeme s internetom“, žiaci VI.A a VII.B, Základná škola, Podzáhradná 51, Bratislava-Podunajské Biskupice
  3. skupina – multimediálna tvorba, výherca: „Vírusy a antivírusy“ – Florián Vígh, Základná škola Jána Amosa Komenského, Námestie B. Bartóka 497/20 Veľký Meder

Do hlasovania sa zapojilo 3 000 ľudí

O víťazoch rozhodla široká verejnosťhlaso­vanímod 5. – 25. mája, a to priamo na stránke http://bezpecneskoly.sk/…ov/.Následne, do 31. mája,prebehlo hlasovanie Slovanetu a všetkých partnerov projektu a súťaž bola vyhodnotená.

Autorom projektu je slovenský telekomunikačný operátor Slovanet. Partnermi sú spoločnosť ESET, spol. s r.o., Gigaset, nemecký výrobca špičkových telefónov a tabletov, občianske združenie pre informatizáciu eSlovensko a spoločnosť Fortinet, svetový dodávateľ sieťových bezpečnostných riešení, ktorý je na Slovensku distribuovaný českou spoločnosťou Veracomp, s.r.o.

Pre viac informácií o projekte navštívte stránku www.bezpecneskoly.sk, na ktorej okrem súťaže nájdete aj užitočné rady, ako byť v bezpečí v online svete a ako chrániť svoj počítač.

Projekt Bezpečné školy prišiel do cieľa: Pozrite, ako vyzerá nebezpečný internet
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM