Monika Vengrínová Futbal

Prvá domáca prehra Popradčanov: Prvý gól inkasovali už v štvrtej minúte

V sobotu popoludní sa proti domácemu Popradu postavil v 12. kole DOXXbet ligy 1. FC Tatran Prešov. Pamätáme si ho z prvého kola, kedy nám na Šariši uštedril prehru 1:5.

Ilustračný obrázok k článku Prvá domáca prehra Popradčanov: Prvý gól inkasovali už v štvrtej minúte
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Odveta sa začala priam katastrofálne, keď Popradčania inkasovali gól už v 4. minúte z kopačky Petra Katonu. Navyše tesne pred tým spálil veľkú šancu Lukáš Kubus na opačnej strane. Horúco bolo aj v 16. minúte, keď sa po faule uberal pod sprchy vylúčený kapitán Popradu Matúš Bendík. Popradčanov tento fakt na chvíľu naštartoval, ale bolo jasné, že sily a skúsenosti vzadu budú chýbať. Veľkú nádej na dobrý výsledok vlial do radov domácich futbalistov Róbert Ujčík po krásnej hlavičke v 35. minúte, keď vyrovnal na 1:1.

Do druhého polčasu začali hrať presilovku hostia oveľa aktívnejšie. Vedomí si prevahy a veľkej záťaže domácich neustále atakovali bránu Róberta Huszárika. Popradčania so silami nevydržali a prišiel trest. V 75. minúte striedajúci Pavol Šafranko strhol vedenie na stranu Prešova a v 85. minúte víťazstvo ten istý hráč aj poistil. Poprad prehral doma prvýkrát v sezóne, po druhýkrát v lige s Tatranom Prešov.

„Bol to jeden z tých vydarenejších zápasov. Možno nám pomohlo aj vylúčenie popradského hráča, ale hlavné je, že sme dali skoro gól. Potom sme sa trochu zľakli súpera aj vylúčenia a určite sme nehrali prvý polčas dobre. Po treťom góle som sa veľmi potešil, lebo som vedel, že Poprad má dobré mužstvo a bude stále tlačiť. Keby bolo stále 1:2, tak by to boli ťažké minúty pre nás. Určite sú to dôležité tri body. Som rád, že zápas rozhodol práve Šafranko, ktorý nastúpil po zranení a aj pred zápasom som hovoril, že to môžu rozhodnúť práve striedajúci hráči,“ hodnotil duel tréner 1. FC Tatran Prešov Stanislav Varga.

„Štatistika nepustí a raz doma musíte stratiť body. Bola to otázka času kedy, ale je mi ľúto, ako sa to stalo. Nie je hanba prehrať s Prešovom, pretože pre nich to bol kľúčový zápas odvetnej časti. Začiatok však bol ako zo zlého sna. Dostali sme gól po našej šanci a na to prišla červená karta. Bojovali sme statočne a podarilo sa nám vyrovnať. Spoliehali sme sa na to, že zatiahneme obranu a potiahneme nejaký protiútok. Boli by sme spokojní s remízou, ale ako Stano povedal, rozhodli striedajúci hráči. Kým Prešovčania po ihrisku lietali a dali dva góly, tak moji striedajúci hráči stratili hore dve lopty a z dvoch protiútokov sme kapitulovali. Také chyby sa nemôžu robiť. Naša lavička jednoducho nedosahuje kvality základného kádra. V stredu máme pohárový zápas a veril som, že s Prešovom uhráme nejaký bod. Mohol som kľúčových hráčov nechať oddychovať a nasadiť striedajúcich hráčov, ale teraz musím situáciu prehodnotiť. V amatérskych podmienkach hrať dve takéto súťaže je na hrane rizika. Musíme si sadnúť a s chladnou hlavou porozmýšľať ako ďalej,“ pridal svoje hodnotenie tréner FK Poprad Vladimír Lajčák.

FK Poprad – 1. FC Tatran Prešov 1:3 (1:1)

góly: 35. Róbert Ujčík – 4. Peter Katona, 75. a 85. Pavol Šafranko.
diváci: 1533

DOXXbet LV FK Poprad : 1. FC Tatran Prešov 1:3
30
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM